Kies uw taal:

Contact us.

Contact us.
Or contact us via Mail. info@solidus-solutions.com

Social Share

Bag-in-Box verpakking behaalt UN II en UN III keurmerken

De revolutionaire 20 liter Bag-in-Box verpakking die door Mobil Den Hartog, geautoriseerd distributeur van Mobil smeermiddelen, en SOLIDUS SOLUTIONS, producent van massiefkartonnen verpakkingen, is ontwikkeld, heeft de belangrijkste UN-tests doorstaan. De verpakking is officieel UN II en UN III goedgekeurd. De Bag-in-Box is nu geschikt om gevaarlijke stoffen (UN II) en stoffen met geringe gevaarlijke aard (UN III) te bevatten.

De tests voor deze keuring omvatten onder andere een drukopbouwtest, een valtest, een stapeltest en een test voor lekdichtheid. Vanuit deze tests kan de Bag-in-Box met daarin bijvoorbeeld motorolie, worden gebruikt bij temperaturen tot 55 graden Celsius en kan de verpakking tot drie meter hoog worden gestapeld. Vervoer van UN II en UN III vloeistoffen in deze Bag-in-Box mag over land en zee.

SOLIDUS SOLUTIONS (voormalig Smurfit Kappa Solid Board Packaging) heeft in 2014 in samenwerking met Mobil Den Hartog en KwikFit, het innovatief Bag-in-Box systeem ontwikkeld voor het gebruik van motorolie in autoservice garages. Met het systeem krijgen garagisten een efficiënter olievoorraadbeheer bij een gunstigere milieuprestatie. Het Bag-in-Box systeem bestaat uit een 20 liter kunststof zak met een tapkraan en daar omheen een recyclebare FSC-massiefkartonnen verpakking. De speciale constructie van de doos is ontwikkeld door SOLIDUS SOLUTIONS en zorgt voor een olierest in de zak van kleiner dan 0,5%. Nadat de olie is verbruikt, kunnen het karton en de plastic zak gescheiden worden afgevoerd. Het Bag-in-Box systeem wordt nu succesvol toegepast in bijna 300 autoservice workshops in Nederland.

Het succes van de Bag-in-Box uit zich in de in 2015 voor Mobil Den Hartog verkregen status ‘Highly Recommended’ bij deelname aan de Distributor Excellence Category Award van ExxonMobil. Daarnaast heeft de verpakking ook de Smurfit Kappa Innovation Award in 2014 gewonnen en was ze genomineerd voor de Dave Bebelaar Duurzaamheid Award 2015.

Met de Bag-in-Box hoeft de garagist geen olie in bulkhoeveelheden meer op te slaan omdat het concept alle automerken en modellen met verschillende soorten olie in één rek afdekt. Het gebruik van kleinere plastic flacons met motorolie wordt daarmee vermeden en ook het voorraadbeheer wordt efficiënter en beter.

Voor garagisten resulteert de overstap naar het Bag-in-Box systeem in een verbeterde service voor klanten en meer gebruiksgemak en tijdswinst voor de eigen monteurs. Mobil Den Hartog heeft ook de faciliteit voor het afvullen van het Bag-in-Box systeem met diverse automotive vloeistoffen. Dit biedt garagisten ook flexibiliteit in opslag van motorolie in diverse verpakkingen. Zij zijn daarmee niet meer afhankelijk van flacons of bulk containers. De Bag-in-Boxes zijn netter en beter stapelbaar en nemen minder ruimte in beslag. Met het Bag-in-Box systeem wordt ook flink gereduceerd in de afvalstroom én afvalkosten.

Wenst u meer informatie over dit Bag-in- Box systeem? Neem dan contact op met SOLIDUS SOLUTIONS of bezoek op 8,9 en 10 maart a.s. Den Hartog B.V. op standnummer 141 tijdens de Autoprofessioneel & Schadeherstel Vakbeurs te Gorinchem.

CONTACT

SOLIDUS SOLUTIONS

Saskia Cooman
Business Developer

T: +31 (0)619295218
E: press@solidus-solutions.com