Kies uw taal:

Contact us.

Contact us.
Or contact us via Mail. info@solidus-solutions.com

Social Share

Web Retail verpakt in massief karton uit tomatenplanten

Web retailers verkiezen karton verrijkt met tomatenplanten om hun bijzondere producten te verpakken. De Verse Oogst Box, een online bestelservice van The Greenery om verse groenten en fruit rechtstreeks bij de teler te bestellen, is daar een mooi voorbeeld van. De Verse Oogst Box zelf is gemaakt uit dit bijzondere massiefkarton en kan 10 kg groenten en fruit bevatten. Ook telerscoöperatie Harvest House verpakt tomaten in kartonnen schaaltjes verrijkt met tomatenplantvezels. Deze schaaltjes, in twee varianten 250 g en 750 g, levert Harvest House aan HelloFresh, de internationale online bestelservice van verse maaltijdingrediënten.  

De consument die via deze online bestelservices de genoemde verpakkingen in handen krijgt, wordt bewust gemaakt van een bijzondere ontwikkeling. Eens per jaar komt een reststroom van 85 miljoen kg tomatenplanten vrij vanuit de telers en wordt gecomposteerd. Het is nu mogelijk om deze planten niet te composteren maar om te zetten naar een waardevolle grondstof die in combinatie met oud papiervezels tot massiefkarton wordt verwerkt. Dit uniek productieproces vindt plaats in de kartonfabrieken van SOLIDUS SOLUTIONS, alwaar ook het karton verder verwerkt wordt naar een grote variëteit aan verpakkingen.

Tomaten kunnen hiermee verpakt worden in de eigen plantenvezel! De verpakkingen gemaakt van dit massiefkarton verrijkt met tomatenplantvezels zijn ook nog eens volledig recyclebaar. Daarmee worden de grondstoffen maximaal hergebruikt en dragen we bij aan de circulaire economie.

Om tot deze ontwikkeling te komen, heeft SOLIDUS SOLUTIONS de afgelopen jaren samengewerkt met een uniek consortium van partners in het Westland, genaamd Bio Base Westland. Eerder produceerde SOLIDUS SOLUTIONS al verpakkingen voor 3 kg en 5 kg tomaten uit dit karton.

Tijdens de Fruit Logistica op 3, 4 en 5 februari 2016 in Berlijn laat SOLIDUS SOLUTIONS meer zien over de ontwikkelingen in het verrijken van massiefkarton met tomatenplantvezels.

 

  

De revolutionaire ontwikkeling van massiefkarton verrijkt met tomatenplanten is samengevat in een korte videopresentatie.

CONTACT

SOLIDUS SOLUTIONS 

Saskia Cooman
Business Developer

T: +31 (0)619295218
E: press@solidus-solutions.com
Website: www.solidus-solutions.com