Arbeiten bei SOLIDUS SOLUTIONS

Bei Solidus Solutions zu arbeiten, heißt Arbeiten bei einer internationalen Organisation im Bereich Karton- und Verpackungsindustrie. Solidus Solutions generiert ganzheitliche Lösungen für die Produktion von Pappe und recyclebaren Pappverpackungen. Unsere Pappe ist ein ausgezeichnetes Verpackungsmaterial, das nachhaltige und innovative Lösungen und eine Reihe an Vorteilen bietet. Da es uns gelungen ist, innovative Lösungen für die Luftfahrtindustrie zu entwickeln, sind unsere Produkte sogar in den Lüften zu finden. Die gesamte Verarbeitung von wiederverwertetem Papier streckt sich über 13 Produktionsstätten und zwei Vertriebsstellen, welche alle über verschiedene europäische Länder verteilt sind. Zusammen mit rund 1500 Mitarbeitern arbeiten wir darauf hin, die bestmögliche Qualität von Pappverpackungen für zahlreiche Produkte, Industriezweige und Länder auf der ganzen Welt zu erreichen.

Sie sind enthusiastisch und kundenorientiert, mit klarem Fokus auf Qualität? Sie sind professionell und nehmen Ihre Verantwortung im Job ernst? Sie lieben Herausforderungen und wollen sich persönlich weiterentwickeln? Und Sie möchten unsere Organisation verstärken? Dann brauchen wir Sie! Bewerben Sie sich gleich auf eine unserer ausgeschriebenen Stellen oder schicken Sie Ihre Initiativbewerbung per E-Mail an careers@solidus-solutions.com.

Aktuell suchen wir Verstärkung in den folgenden Bereichen:

Bad Nieuweschans (the Netherlands)

TECHNISCH MANAGER

Technisch Manager

Bad Nieuweschans

Speel jij straks een sleutelrol in het verder professionaliseren en optimaliseren van het onderhoud op onze locatie in Bad Nieuweschans? Grote kans! Als rechterhand van de Plantmanager en lid van het locatie Management Team, ben je actief betrokken bij alle aspecten van de bedrijfsvoering en zet je een herkenbaar onderhoudsbeleid neer.

Over de functie:

Als Technisch Manager ben je en voel je jezelf verantwoordelijk voor het onderhoud van alle productiemiddelen van onze plant in Bad Nieuweschans, waar we met twee indrukwekkende machines van zo’n 100 meter lengte jaarlijks ongeveer 150.000 ton karton uit gerecycled papier produceren. En daar komt heel wat bij kijken! Om die reden organiseren we het onderhoud zoveel mogelijk in onderhoudstops en werken we bij voorkeur volgens industriële standaarden. Dus als jij je werk goed doet, blijven onze papiermachines in uitstekende conditie en kunnen ze bij voorkeur 7×24 uur blijven produceren.

Een uitdagende en vooral leuke functie waarin jij als linking-pin tussen de project- en onderhoudsorganisatie er voor zorgt dat alle activiteiten op elkaar zijn afgestemd en het onderhoud soepel wordt ingericht. Je werkt intensief samen met alle in- en externe stakeholders zoals bijvoorbeeld de afdelingen Operations, Inkoop, Finance, HSE, Projectleiders, Reliability Engineers en uitvoerende partijen.

Als professional heb je natuurlijk een duidelijke visie hoe onderhoud in een volcontinu productieomgeving georganiseerd moet worden en haal je er ook plezier uit om die over te brengen op je omgeving. Jij zorgt in deze dynamische omgeving voor overzicht door de effectiviteit van het onderhoudsproces voortdurend te monitoren, daarover te rapporteren en bij te sturen als dat nodig is.

Vanuit je MT rol ben je actief betrokken bij de totstandkoming van middellange- en lange termijn plannen en bij de uitvoering van projecten. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de uitrol van (geïntegreerde) programma’s zoals LEAN en Technical Assetmanagement en het realiseren van energiereductie doelstellingen. Of aan projecten die voortkomen uit investeringen die gericht zijn op kwaliteits- en efficiency verbetering, kostenreductie of het verhogen van de productiecapaciteit.

Uiteraard sta je er niet alleen voor! Het onderhoudsteam, met wie je straks de overeengekomen onderhoudsdoelstellingen realiseert, bestaat uit 14 onderhoudsmonteurs, 2 onderhoudsengineers, een besturingstechnicus en de beheerder van het technisch magazijn. Stuk voor stuk professionals die goed zijn in hun vak met wie jij gericht als coachend leidinggevende werkt aan de verdere ontwikkeling van kennis, competenties en vaardigheden.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een hbo opleiding in een technische- of technisch bedrijfskundige richting, minstens 5 jaar ervaring in een (productie)omgeving en hebt jezelf bewezen als het gaat om het organiseren van onderhoud;
 • Je bent een stevige en pragmatische persoonlijkheid, hebt een coachende leiderschapsstijl en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
 • Je bent gewend om projectmatig te werken en hebt oog voor de korte- en de lange termijn en komt met een herkenbare en gestructureerde werkaanpak tot aantoonbare resultaten;
 • Tenslotte ben je ambitieus en wordt je graag uitgedaagd het beste uit jezelf en je team naar boven te halen.

Ons aanbod

Als Technisch Manager bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, goede pensioenregeling, opleidingsfaciliteiten, doorgroeimogelijkheden en een prima reiskostenvergoeding. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Technisch Manager Bad Nieuweschans, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 23 februari 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Mark Kwant, Corporate Recruiter via email (mark.kwant@solidus-solutions.com) of via telefoonnummer 0031 6 28969900. Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze website www.solidus-solutions.com

 

 

Coevorden (the Netherlands)

MONTEUR ELEKTROTECHNIEK

Monteur Elektrotechniek

Coevorden

Als (allround) monteur Elektrotechniek zorg je er voor dat onze productiemiddelen steeds in perfecte conditie blijven!  Een afwisselende en verantwoordelijke functie, want je bent niet alleen verantwoordelijk voor onderhoud en het oplossen van storingen, maar ook voor het testen, modificeren en in bedrijf stellen van elektrotechnische systemen en installaties. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je komt te werken in een professionele onderhoudsorganisatie met enthousiaste en fijne collega’s, die zich iedere dag opnieuw inzetten om uit gerecycled papier karton te maken.

Over de functie:

Als Monteur Elektrotechniek voer je preventief en correctief onderhoud uit aan installaties en meet- en regelapparatuur en begeleid je (kleine) verbeterprojecten. Na een inwerktraject, beoordeel je zelfstandig de technische staat van machines, de staat van het onderhoud en organiseer je het hele onderhoudsproces vanaf de planning en de voorbereiding tot en met de uitvoering.

Als professional stop je natuurlijk niet na het oplossen van een storing, maar duik je ook in de achterliggende oorzaken en leg je die vast in het onderhoudssysteem. Is er sprake van een trend of dieperliggend probleem, dan denk je na over oplossingen en neem je het initiatief om met een verbetervoorstel te komen.

In onze dynamische productie omgeving is alles er op gericht om als team 7 x 24 een optimaal productieresultaat neer te zetten. Dus als je collega’s die verantwoordelijk zijn voor het werktuigbouwkundig onderhoud een helpende hand nodig hebben, ben jij niet te beroerd om even bij te springen. Jij houdt overzicht en laat je niet van de wijs brengen door onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte.

Jij weet zelf je weg te vinden in de organisatie en bent gewend om oplossingen te bedenken en door te pakken als technische uitdagingen op je pad komen. Verder heb je de drive en ambitie om jezelf verder te ontwikkelen op je vakgebied, waar we jou bij Solidus Solutions graag in faciliteren.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op MBO-4 niveau in de richting elektrotechniek (of daarmee vergelijkbare opleiding);
 • Het zou geweldig zijn als je al ervaring als onderhoudsmonteur E&I in een industriële omgeving hebt en kunt programmeren in PLC systemen (o.a. Siemens S5/S7);
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je kennis hebt van meet- en regeltechniek, analysetechnieken, storing zoeken is dat zeker een voordeel;
 • Je bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je kunt goed samenwerken, werkt resultaatgericht en je voelt je thuis in een dynamische productieomgeving.

Ons aanbod

Als (allround) monteur Elektrotechniek geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk. 

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Monteur Elektrotechniek naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 28 februari 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer +31 6 28969900.

Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze vernieuwde website www.solidus-solutions.com  of bekijk onze nieuwe bedrijfsfilm: https://solidus-solutions.com/nl/corporate-video

Corby (United Kingdom)

SALES MANAGER (EAST/SOUTH EAST ENGLAND)

Area Sales Manager

Corby, area East/South East England

We are currently searching for an Area Sales Manager to cover the East/South East of England. You will play a fundamental role in growing and maintaining business with existing clients as well as developing new growth opportunities. You will have an innovative approach to sales with a strong desire to drive and exceed targets in line with company expectations.

Do you have the skills, ambition and tenacity to thrive in our fast moving international business?

About the Job:  

Solidus Solutions is Europe’s leading manufacturer of solid board packaging. The company has ambitious growth targets and after initial on-boarding you will be required to quickly establish strong relationships with major existing accounts as well as targeting our products at new potential customers and markets in order to drive sales and develop further opportunities. Experience of using CRM systems is essential as all company activity is logged and updated on Salesforce. You will report directly to the Sales Director for UK and Ireland.

The role requires both excellent account management skills and the attitude of a sales hunter. You should be prepared to gain an in-depth knowledge of our existing customers’ businesses and requirements so that new opportunities can be identified and developed. In addition to managing major accounts you should be hungry to seek, open and develop new business in order to exceed company targets. Strong commercial acumen is paramount as you will be responsible for pricing negotiations, maintaining and growing margins, managing stock levels and implementing service level agreements.

Other responsibilities include awareness of market trends, industry attitudes and new innovations to keep ahead of competitors and maintain Solidus’ position as market leader.

You will be responsible to represent the company at trade exhibitions, event promotions and demonstrations both nationally and internationally.  You will have the chance to gain customer insights to convert new business and product opportunities i to profitable sales, whilst producing sales reports and statistics on a daily, weekly, monthly basis and registering relevant sales data in necessary system forms part of this job.

Importantly, you will have a pleasant and dynamic personality, along with a desire and drive to be involved in the business and the ability to inspire others in your team with your ideas and insights, whilst establishing professional networks and participating in professional societies.

Our Requirements:

 • You have at least 5 years‘ experience in a Sales role in a comparable (possibly international) manufacturing environment in the food packaging industry;
 • You have a full UK Driving License and the desire travel throughout the UK with occasional European travel;
 • The position is home-based (preferable you are situated in the triangle Luton-Chelmsford-Cambridge), however you will be required to attend meetings at Solidus’ sites as required:
 • You are proactive, are used to effective time management and have a proven track record when it comes to stakeholder management and managing commercial client relationships;
 • You demonstrate and foster a sense of urgency, a “can-do” spirit, a sense of optimism, ownership, organizational skills and strong commitment to achieving our challenging sales goals;
 • You are familiar with MS Office applications and you have broad experience with CRM and sales reporting systems.

Our Offer:

As an External Sales Manager with SOLIDUS SOLUTIONS we offer you a challenging position in a dynamic sales environment. We offer attractive employment benefits and you will be fully supported by our team towards achieving your sales goals. Finally, we offer a challenging opportunity to work together with international colleagues in order to assure our ambition of ‘world-class sales’. Just like you, our organisation has ambitious plans, creating numerous opportunities!

Interested?

Does this position appeal to you and do you think you can contribute to the success of Solidus Solutions?  We would like to speak with you. Please apply directly by sending your letter of application and CV, stating External Sales Manager – UK to the following email address: careers@solidus-solutions.com addressed to Mark Kwant (Recruiter). The closing date for applications is Monday 24th February 2020.

Do you want to know more about this vacancy? You can contact Dawn Denton, HRBP, Corby via dawn.denton@solidus-solutions.com or Mark Kwant (Recruiter) (tel. +31 (0) 6 28 96 99 00) Do you want more information about Solidus Solutions and our products? Please take a look at our website: www.solidus-solutions.com.

Hoogkerk (the Netherlands)

ALLROUND OPERATOR / PAPIERMAKER

Allround Operator

Hoogkerk, ploegendienst (5-ploegen)

Als Allround Operator ben je verantwoordelijk voor de bediening van een of meerdere onderdelen van onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte, waarmee we oud papier recyclen tot hoogwaardig karton.

Een leuke en afwisselende functie waarin je te maken krijgt met alle operationele aspecten van het productieproces zoals bijvoorbeeld productievoorbereiding, machine instellingen, veiligheid, kwaliteit, procesbeheersing, onderhoud en procesverbetering. Interessant? Lees dan snel verder.

Over de functie

Als Allround Operator bewaak je de voortgang van een deel van het productieproces. Jij overziet het hele proces en ziet er op toe dat alles veilig en efficiënt verloopt. Dat begint bij de beoordeling van de kwaliteit(gegevens) van het oud papier, het instellen van de machine en het bewaken van het procesverloop door het verrichten van allerlei metingen.

Maar je taken als Allround Operator gaan nog veel verder. Als er zich een procesafwijking of verstoring voordoet, is het aan jou om daarvoor een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld door het overleg te zoeken met je directe collega’s en een verbetervoorstel in te dienen. We durven rustig te stellen dat geen dienst hetzelfde verloopt.

De afwisseling in deze functie zit overigens niet alleen in de operationele werkzaamheden. Naast de uitdagingen waar je als Allround Operator in een volcontinu productieproces dagelijks mee te maken hebt, zorg jij er samen met de collega’s van de technische dienst voor dat de machine ook technisch in uitstekende staat verkeert.

Als Allround Operator leg jij de basis voor een kwalitatief goed eindproduct. Je hebt de regie over onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte! Een verantwoordelijk functie waar jij 100% voor wil gaan. En die we jou natuurlijk ook graag toevertrouwen als je gekwalificeerd bent en de ambitie hebt om door te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

Onze verwachtingen

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding op MBO-4 niveau in de (proces)technische richting of bijvoorbeeld een afgeronde Vapro-B opleiding;
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je enige werkervaring hebt opgedaan als operator in de karton- of procesindustrie, is dat zeker een pre;
 • Je hebt enige kennis van en ervaring met het operationeel aansturen en bewaken van productieprocessen, voeren van kwaliteitscontroles en geautomatiseerde systemen;
 • Je staat open voor feedback en bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je gaat voor resultaat én kwaliteit, kunt goed zelfstandig en in teamverband werken, bent ondernemend en initiatiefrijk en je voelt je thuis in een dynamische productieomgeving.

Ons aanbod

Als Allround Operator bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 24 vakantiedagen, een gemiddelde werkweek van 33,6 uur, een dertiende maand, goede pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Allround Operator, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant. De sluitingsdatum van deze vacature is 28 februari 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Kijk dan hier naar de ervaringen van Gert Jan of neem even contact op met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via e-mailadres: mark.kwant@solidus-solutions.com of via telefoonnummer 06-28969900.

PLANT MANAGER

Plant Manager

Hoogkerk

Als Plant Manager leid je het lokale Management Team van onze plant in Hoogkerk, waar we in vol continudienst karton produceren en nabewerken voor onze interne en externe klanten. Samen met het team zet je een herkenbaar beleid neer en zorg je er mede voor dat onze ambitieuze doelstellingen worden gerealiseerd. Je vertegenwoordigt de locatie binnen de Solidus Group als lid van het Europese Leadership Team.

Op de locatie Hoogkerk werken ongeveer 100 medewerkers en wordt een omzet gerealiseerd van ongeveer 50 miljoen euro. Jij bent daarvoor, binnen de kaders van de groepsstrategie, P&L verantwoordelijk en stelt, in overleg met de Group Director Operations, de operationele strategie voor de korte en lange termijn vast.

Over de functie:

Als Plant Manager ben je en voel je jezelf verantwoordelijk voor de plant en alles wat daar bij komt kijken. Samen met het lokale Management Team vertaal je de groepsstrategie en -beleidslijnen naar uitdagende en praktische doelstellingen en verbeterpunten voor de plant in Hoogkerk. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en wordt ook enthousiast als het gaat om thema’s als innovatie en bijvoorbeeld duurzaamheid.

Je stuurt op resultaat en zorgt er voor dat de doelstellingen, bijvoorbeeld op het gebied van Safety, Health & Environment (SHE), productie output, procesbeheersing, kwaliteit (QA) en de bedrijfsvoering worden gerealiseerd. Als daadkrachtig inspirator van het Management Team stuur je zowel op teamontwikkeling als op de ontwikkeling van individuele competenties.

Je hebt een duidelijke visie op “Operational Excellence” en weet die ook op de collega’s over te brengen. Als Plant Manager zorg jij er voor dat (geïntegreerde) programma’s zoals bijvoorbeeld LEAN en World Class Maintenance succesvol worden uitgerold. Jij bent het gezicht van Solidus Solutions Hoogkerk naar onze in- en externe stakeholders en verzorgt de “externe marketing” van deze unieke vestiging.

Tenslotte ben je er voor verantwoordelijk voor dat investeringen op het gebied van kwaliteitsverbetering, kostenreductie of verhogen van de productie capaciteit tijdig worden opgeleverd het verwachte rendement opleveren.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een hbo- of wo opleiding in een technische of technisch bedrijfskundige richting en minimaal 6 jaar ervaring als Plant Manager in een vergelijkbare (internationale) productieomgeving;
 • Je bent een stevige en pragmatische persoonlijkheid, een sterke communicator (Nederlands en Engels) en beschikt over natuurlijk leiderschap en een gezonde dosis organisatiesensitiviteit;
 • Je hebt kennis van of ervaring met LEAN-methodieken en Continuous Improvement en je hebt een trackrecord als het gaat om procesverbetering (Operational Excellence);
 • Je hebt oog voor de korte en de lange termijn, werkt volgens een herkenbare structuur en boekt ook resultaat;
 • Je wordt graag uitgedaagd het beste uit jezelf en je team naar boven te halen en spreekt anderen aan op het behalen van resultaten.

Ons aanbod

Als Plant Manager bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, goede pensioenregeling, een bonusregeling en een leaseauto. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Plant Manager Hoogkerk, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter).

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je via email contact opnemen met Niek Visarius, Group Director Operations (niek.visarius@solidus-solutions.com) of bellen met Mark Kwant via telefoonnummer 0031 6 28969900.

Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze vernieuwde website www.solidus-solutions.com

Hoogstraten (Belgium)

FLEXODRUKKER

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 14 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Voor SOLIDUS SOLUTIONS BELGIUM, gevestigd in Hoogstraten, zijn wij op zoek naar een Flexodrukker.

Als Flexodrukker heb je de belangrijke taak om onze massiefkartonnen verpakkingsmiddelen te bedrukken en een uniek gezicht te geven! Een belangrijke verantwoordelijkheid, want we blijven de hooggespannen verwachtingen van onze klanten natuurlijk graag waar maken. Als vakman stel je hoge eisen aan je eigen werk en ben je pas tevreden bij een perfect drukresultaat.

De functie

Als Flexodrukker

 • Ben je na een intern opleidingstraject, waarin we je opleiden op een van de drukmachines, in staat om jouw drukmachine te bedienen;
 • Heb je affiniteit met techniek, want je gaat ook omstellen en eerste lijn onderhoud aan “jouw” machine verrichten en bij complexe storingen de monteurs assisteren;
 • Zorg je voor een efficiënt procesverloop en staat kwaliteit en veiligheid centraal in al je werkzaamheden;
 • Verwachten we van je dat je ook het initiatief neemt om je eigen werk te organiseren;
 • Verzorg je zelf ook de aan- en afvoer van grondstoffen, producten en halffabricaten;
 • Draag je zorg voor continu verbeteren van het drukproces, signaleer je procesafwijkingen en neem je daar gepast actie op;
 • Houd je het overzicht en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf naar boven te halen.

De functie-eisen

Als Flexodrukker

 • Heb je een afgeronde technische drukopleiding op A2/A3 niveau of heb je door werkervaring een gelijkwaardig kwalificatie niveau;
 • Heb je minimaal 2 jaar ervaring als flexodrukker binnen de sector opgedaan;
 • Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je ook bereid om in jezelf te investeren door het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Werk je in een voltijdse tewerkstelling in een ploegensysteem;
 • Voel jij je prettig in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en in teamverband kunt werken;
 • Investeren wij graag in jou door je te faciliteren met specifieke opleidingen en een uitgebreid inwerktraject.
 • En bieden we je ook graag lange termijn perspectief als je de verwachtingen waar maakt.

Ons aanbod

We bieden jou een goed salaris en uitstekende secundaire voorwaarden. En een prettige werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s. En uiteraard ook een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van vacature Flexodrukker, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 28 februari 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Inge Lanslots via inge.lanslots@solidus-solutions.com.

Oude Pekela (the Netherlands)

TECHNICUS WTB (ALLROUND MONTEUR)

Technicus Wtb (Allround monteur)

Oude Pekela Converting

Enig idee welke technieken er allemaal komen kijken bij de productie van massief kartonnen verpakkingen? Waarschijnlijk niet. Dat is ook logisch, want de ontwikkelingen gaan snel en we blijven onze productieprocessen ontwikkelen om steeds efficiënter en slimmer te produceren. Onze technici spelen hier een belangrijke rol in. Zij zijn allround inzetbaar, werken zelfstandig of in teamverband in onze sterk geautomatiseerde productie omgeving.

Zij zorgen er voor dat alle productiemiddelen zoals bijvoorbeeld moderne drukmachines, vouw/plakmachines, stansmachines, ABB robots of zelfrijdende heftrucks continu in perfecte staat verkeren. Zodat we onze kwalitatief hoogwaardige producten steeds op tijd kunnen afleveren en de hoge verwachtingen van onze klanten blijven inlossen.

Over de functie

Als technicus Wtb voer je preventief en correctief onderhoud uit aan machines en installaties. En wordt je intensief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van onderhoudstops. Met zoveel techniek om je in te verdiepen snappen wij natuurlijk dat je tijd nodig hebt om je tot allround technicus te ontwikkelen. Maar dat is meteen ook de uitdaging en veelzijdigheid in deze leuke functie!

Je staat er natuurlijk niet alleen voor en komt te werken in een enthousiast en professioneel team. Met fijne collega’s die zich vaak hebben ontwikkelt tot expert op een deelgebied. Zij delen ook graag hun kennis met jou zodat je snel in staat bent om zelfstandig de technische staat van machines te beoordelen en storingen kunt analyseren en oplossen. Jij zorgt natuurlijk ook voor de technische administratie van de verschillende activiteiten in het onderhoudssysteem, past de tekeningen aan en rapporteert over de voorgang.

En als je volledig bent ingewerkt zetten we je ook graag in om zelfstandig onderhoudsprojecten uit te voeren van de voorbereiding en de planning tot de uitvoering daarvan.

Onze verwachtingen

 • Je hebt bij voorkeur een MBO niveau 4 opleiding afgerond (Werktuigbouwkunde, AOT of daarmee vergelijkbaar) en al enige ervaring als onderhoudsmonteur in een industriële omgeving;
 • Je hebt kennis van hydrauliek en pneumatiek, analysetechnieken en opsporen van storingen en affiniteit met elektrisch onderhoud;
 • Je bent bereidheid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifiek opleidingen en cursussen te volgen.

Jouw Profiel

Jij bent leergierig en proactief als het gaat om het oplossen van technische problemen en het verbeteren van ons machinepark. Je werkt gestructureerd en houdt het overzicht in onze soms hectische productieomgeving. Als geen ander weet je dat continu optimaliseren en verbeteren teamwerk is en daarom zorg je voor een goede samenwerking met onze operators. Niet alleen om beter inzicht te krijgen in de onderhoudsvraag, maar ook om te instrueren en adviseren.

Ons aanbod

Als Technicus Wtb geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden je een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Technicus Wtb naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 28 februari 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Kijk dan hier naar de ervaringen van Rob of neem contact op met Mark Kwant, tel. 0031 (0)6 28969900.

Praktikum bei SOLIDUS SOLUTIONS

SOLIDUS SOLUTIONS ist ein anerkannter Ausbildungsbetrieb. Wir bieten Praktika in allen Unternehmensbereichen und für jeden Ausbildungsstand an. Jedem Trainee wird ein Mentor an die Seite gestellt, der ihn unterstützt, berät, Feedback gibt und wichtige Impulse für die künftige berufliche Laufbahn gibt.

Emma, eine unserer Praktikanten in unserer „Mill“ in Hoogkerk (NL), hat ein wunderbares Vlog erstellt, um den Alltag eines Praktikanten bei SOLIDUS SOLUTIONS zu zeigen. Schau es dir unten an!

Sie haben Interesse an einem Praktikum bei SOLIDUS SOLUTIONS? Schicken Sie einfach eine E-Mail an: careers@solidus-solutions.com.

Unsere Standorte

Bewerbungsformular

 • Laden Sie Ihren Lebenslauf und das Motivationsschreiben hoch:
  Ziehe Dateien hier her oder
  Akzeptierte Datentypen: pdf.
  • Der Zweck der Verarbeitung Ihrer persönlichen Daten durch Solidus Solutions ist der Abschluss einer Vereinbarung. Weitere Informationen zur Verarbeitung personenbezogener Daten im Allgemeinen und zu Ihren Rechten bei dieser Verarbeitung finden Sie in der Datenschutzerklärung. Solidus Solutions speichert diese Daten nach Abschluss des Antragsverfahrens vier (4) Wochen lang. Nach diesem Zeitraum werden die personenbezogenen Daten gelöscht oder anonymisiert. Wenn Sie Solidus Solutions gestatten, Ihre Anwendungsdaten maximal ein (1) Jahr lang zu speichern, geben Sie bitte unten Ihre Zustimmung.