Working at SOLIDUS SOLUTIONS

Working at Solidus Solutions means working for an international organization in the solid board and packaging industry. Solidus Solutions is an integrated solution provider specialized in the production of solid board sheets and recyclable solid board packaging. Our solid board is a superb packaging material, offering sustainable, innovative solutions and a full range of advantages. Nowadays, our products can even be found up in the air, as we created innovative solutions for the airline industry. We manage the entire process of recovered paper with a total of 13 production locations, and two sales offices all located across multiple European countries. Together with around 1500 employees, we aim to offer the highest quality solid board solutions for multiple products, industries and countries around the world.

Are you enthusiastic? Are you customer oriented? Is focus on quality important to you? Do you take ownership for your work in a professional way? Do you take your personal development seriously, are you committed and do you want to add value to our organisation? Then we are looking for you! Do not hesitate to respond to one of the following vacancies or send a spontaneous application to careers@solidus-solutions.com.

Our current vacancies are

Bad Nieuweschans (the Netherlands)

(ALLROUND) OPERATORS

(Allround) Operators

Bad Nieuweschans

Als operator werk je in een 5-ploegendienst en word je roulerend ingezet over de verschillende procesonderdelen van het productieproces. Een uitstekend salaris, veel afwisseling, fijne collega’s en een verantwoordelijke functie. En de uitdaging om iedere dag van gerecycled papier karton te maken dat door onze klanten als hoogwaardig verpakkingsmateriaal wordt ingezet.

Over de functie:

Als Operator heb je een uitdagend werkpakket dat we op jouw persoonlijke kennis, ervaring en ambitie afstemmen. Bij aanname spreken we graag een persoonlijk groeitraject met je af om je op te leiden tot (allround) operator.

Na een intern opleidingstraject kun je zelfstandig de productievoorbereiding en -uitvoering van een machineonderdeel organiseren. Dit breiden we graag samen met jou uit tot je de hele kartonmachine kunt bedienen. Er zal dus geen dag hetzelfde zijn! Jij werkt in team verband en zorgt er samen met je collega’s voor dat het productieproces efficiënt, veilig en kwalitatief goed verloopt. Ook ben je niet bang om bij procesafwijkingen het initiatief te nemen om dit te verhelpen.

Het werk is gevarieerd, want naast de uitdagingen waar je als operator in een volcontinu productieproces mee te maken hebt, leren we je ook de basis van het eerstelijns onderhoud. Zo zorg jij er samen met de collega’s van de technische dienst voor dat alles ook technisch in uitstekende staat verkeert.

Jij houdt de controle over een imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte. We verwachten dat je weet wat je te doen staat en dat je de ambitie hebt om jezelf gaandeweg verder te ontwikkelen tot allround operator. Die uitdaging gaan we graag met je aan!

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO-3 niveau in de (proces)technische richting of bijvoorbeeld een afgeronde Vapro B opleiding;
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je ervaring als operator in de karton- of in de procesindustrie hebt, is dat zeker een pre;
 • Je bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je kunt goed samenwerken, bent sociaal vaardig en werkt resultaatgericht;
 • Als je onze verwachtingen waarmaakt, bieden wij je graag perspectief op lange termijn!

Ons aanbod

Als (allround)operator geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelingsmogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. Bij deze functie hoort een uitstekend en compleet arbeidsvoorwaardenpakket, met o.a. een goede reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, een dertiende maand, een  collectieve ziektekostenverzekering, 25 vakantiedagen en een goede pensioenregeling.    

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Operator Bad Nieuweschans, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant. De sluitingsdatum van deze vacature is 29 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer +31 6 28969900.

Coevorden (the Netherlands)

QUALITY ENGINEER

Quality Engineer

Solidus Solutions Coevorden

Als Quality Engineer zit het continu verbeteren van (product)kwaliteit in je genen! Wij dagen je graag uit om samen met een fijn team collega’s te werken aan het verbeteren van de productie- en logistieke prestaties van deze karton productie locatie. Door het kwaliteitsbeleid enthousiast uit te dragen en collega’s te trainen in het gebruik en de toepassing van de kwaliteitsprincipes en methodieken; sta je aan de basis voor de gewenste verbetercultuur.  Het is jouw verantwoordelijkheid om de vertaalslag te maken van het centrale kwaliteitsbeleid van de groep naar een lokaal kwaliteitsplan, om dat vervolgens in overleg met de Plant Manager verder uit te rollen.

Over de functie

Als Quality Engineer adviseer je bij het verbeteren van de plant performance op het gebied van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten. Samen met de Plant Manager stel je het kwaliteitsplan voor de locatie Coevorden op.  Het is jouw verantwoordelijkheid om de acties die daaruit voort komen voor de locatie  te coördineren en periodiek over de afgesproken kwaliteitstargets (KPI’s) en  gesignaleerde trends te rapporteren. Waarbij je er steeds voor zorgt dat de Group Quality Manager, waar jij aan rapporteert, op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

Eigenlijk zijn al jouw activiteiten er op gericht om het kwaliteitsbewustzijn te verhogen en de product- en proceskwaliteit op locatie continu te verbeteren. Dat doe je bijvoorbeeld door gerichte trainingen en workshops te organiseren. Of door interne audits op het gebied van kwaliteit en processtandaardisatie uit te voeren, te beslissen over goed- en afkeur van producten en door actief deel te nemen aan verbeterteams of die te coördineren.

Je ziet er op toe dat klachtenprocedure wordt gevolgd en zoekt klantenklachten tot op de bodem uit. Je analyseert de oorzaak, geeft advies hoe die in de toekomst kunnen worden voorkomen en coördineert de verbeteracties die er uit voort komen.

Kortom, een heel veelzijdige baan waar jij als Quality Professional je draai helemaal in zult gaat vinden!  We geven je daarbij graag de ruimte om initiatieven te ontplooien en een bijdrage te leveren aan de centrale thema’s op het vakgebied. Niet alleen voor je “eigen” plant, maar ook in het overleg met de Quality Engineers van andere locaties.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een hbo opleiding afgerond in een technische richting of op het gebied van procestechniek of chemie en hebt bij voorkeur al enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie in een productieomgeving;
 • Je hebt kennis van je vakgebied, wij denken daarbij bijvoorbeeld aan statistische technieken en toepassingen (SPC & AQL), trendanalyses, rapportage, FMEA’s, 8D Methodiek, capability studies of een Greenbelt certificering;
 • Je bent nieuwsgierig, enthousiast en ambitieus en hebt de drive om jezelf steeds te blijven ontwikkelen en met de organisatie mee te groeien. Natuurlijk investeren wij ook graag in jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Je spreekt je talen (Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Duits)
 • Tenslotte heb je een gestructureerde werkaanpak waarmee je tot aantoonbare resultaten komt.

Ons aanbod

Als Quality Engineer geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale organisatie die net als jij ambitieuze plannen heeft en waar we je graag deelgenoot van maken. We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Quality Engineer, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter, tel. 06 28969900). De sluitingsdatum van deze vacature is 22 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Mark Kwant via telefoonnummer 0031 6 28969900 of emailadres: mark.kwant@solidus-solutions.com of met Anton Eissens (Group Quality Manager) via anton.eissens@solidus-solutions.com

MONTEUR ELEKTROTECHNIEK

Monteur Elektrotechniek

Coevorden

Als monteur Elektrotechniek zorg je er voor dat onze productiemiddelen steeds in perfecte conditie blijven!  Een afwisselende en verantwoordelijke functie, want je bent niet alleen verantwoordelijk voor onderhoud en het oplossen van storingen, maar ook voor het testen, modificeren en in bedrijf stellen van elektrotechnische systemen en installaties. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je komt te werken in een professionele onderhoudsorganisatie met enthousiaste en fijne collega’s, die zich iedere dag opnieuw inzetten om uit gerecycled papier karton te maken.

Over de functie

Als Monteur Elektrotechniek voer je preventief en correctief onderhoud uit aan installaties en meet- en regelapparatuur en begeleid je (kleine) verbeterprojecten. Na een inwerktraject, kun je zelfstandig de technische staat van machines en de staat van het onderhoud beoordelen. Ook geven we je de ruimte om onderhoud vanaf de planning en de voorbereiding tot en met de uitvoering zelf te organiseren.

Als professional stop je natuurlijk niet na het oplossen van een storing, maar duik je ook in de achterliggende oorzaken en leg je die vast in het onderhoudssysteem. Is er sprake van een trend of dieperliggend probleem, dan verwachten we dat je het initiatief neemt om met een verbetervoorstel te komen.

In onze dynamische productie omgeving is alles er op gericht om als team 7 x 24 een optimaal productieresultaat neer te zetten. Dus als je collega’s die verantwoordelijk zijn voor het werktuigbouwkundig onderhoud een helpende hand nodig hebben, ben jij niet te beroerd om even bij te springen. Jij houdt overzicht en laat je niet van de wijs brengen door onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte.

We verwachten dat je weet wat je te doen staat en dat je de ambitie hebt om jezelf gaandeweg verder te ontwikkelen tot allround monteur. Die uitdaging gaan we graag met je aan!

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO-3 niveau in de richting elektrotechniek (of daarmee vergelijkbare opleiding);
 • Het zou geweldig zijn als je al ervaring als onderhoudsmonteur E&I in een industriële omgeving hebt en kunt programmeren in PLC systemen (o.a. Siemens S5/S7);
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je kennis hebt van meet- en regeltechniek, analysetechnieken, storing zoeken is dat zeker een voordeel;
 • Je bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je kunt goed samenwerken, werkt resultaatgericht en je voelt je thuis in een dynamische productieomgeving.

Ons aanbod

Als monteur E geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Monteur Elektrotechniek naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 29 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer +31 6 28969900.

Corby (United Kingdom)

FINANCE MANAGER

Finance Manager

Corby, United Kingdom

We are currently searching for a Finance Manager for our converting site in Corby. As the Finance Manager, you will be directly responsible for managing and leading an efficient and accurate finance function for the business.

Do you have what it takes to work for an international, expanding organisation in a fast moving environment? Of course! Your proactivity will drive the continuous improvement of our financial department. With your clear understanding of the company’s business objectives, you will effectively manage yourself and the finance team in order to deliver them. By doing this, you will be directly facilitating the growth of Solidus Solutions in the UK.

About the job

In this diverse role you will undertake all aspects of financial management, including corporate accounting, regulatory and financial reporting, budget and forecast preparation. Furthermore, the role includes the challenging job of developing and streamlining business control cycles (AI/OC) by unrolling a new financial control framework. As Finance Manager, you will be a business partner of the Plant Manager and local Management Team relating to finance and controlling.

You will be responsible for all financial processes and the creation of solid analysis of financial data and tailored reports in order to track performance. This includes, monthly, quarterly, and yearly reports, registered in all relevant financial data systems (HFM, Navision and Cognos). All internal audits and financial controls will be part of this job (As well as group (IFRS) as statutory (UK-GAAP)).

Preparing periodic forecasts and annual budgets, and ensuring all related internal departments are connected in this process is not new to you. Importantly, you have a pleasant and pragmatic personality, and are able to inspire others in your team with your ideas and insights. Finally, we offer a challenging opportunity to work together with international colleagues in order to assure our ambition of ‘world-class finance’.

Our requirements

 • A completed Bsc/ BA degree in Business Administration or Business Economics

(Commercial Sciences or Applied Economic Sciences)

 • At least 5 years of experience gained in a comparable position in an industrial/production environment
 • Knowledge of the occurring declarations, such as VAT, corporation tax and Intrastat
 • Knowledge and experience in the field of automation and IT (systems HFM, Navision and Cognos)
 • A strong personality, since you will be the sparring partner of the Plant Manager while overseeing all financial processes at all times
 • You should be entrepreneurial and have the personal ambition to grow with our organisation and further develop yourself

Our offer

As Finance Manager at SOLIDUS SOLUTIONS we offer you a challenging position in a dynamic production environment. We offer attractive employment benefits and the opportunity to further professionalise yourself in finance. Just like you, our organization has ambitious plans, creating numerous opportunities!

Interested?

Does this position appeal to you and do you think you can contribute to the success of Solidus Solutions? We would like to speak with you. Please apply directly by sending your letter of application and CV, stating Finance Manager to the following email address: careers@solidus-solutions.com addressed to Mark Kwant (Recruiter). The closing date for applications is 29th April 2019.

Do you first want to know more about this vacancy? You can contact Dawn Denton, HRBP, Corby via dawn.denton@solidus-solutions.com or Mark Kwant (Recruiter) (tel. +31 (0) 6 28 96 99 00).

Hoogkerk (the Netherlands)

TRANSPORTPLANNER

Transportplanner

Solidus Solutions, Hoogkerk

Als transportplanner weet je natuurlijk als geen ander hoe je de transportplanning zo efficiënt mogelijk kunt inrichten. Daar zit je kracht en je toegevoegde waarde als professional! Jij organiseert samen met je directe collega alle transporten van, naar en tussen de 4 kartonproductielocaties van Solidus Solutions in Noord Nederland en verschillende externe opslaglocaties. Door intensief contact met klanten, productieplanners en collega’s van de afdeling Inside Sales houd je het overzicht en zorg jij ervoor dat alle producten en halffabricaten steeds op tijd worden getransporteerd.

Over de functie

De afdeling planning in Hoogkerk organiseert het transport van onze (eind)producten vanaf de opslaglocaties naar klanten wereldwijd. En dat stelt ons regelmatig voor stevige logistieke uitdagingen; waar jij als planner direct mee aan de slag gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan “just-in-time” leveringen, het realiseren van een optimale beladingsgraad en het coördineren van de activiteiten die door onze externe transportbedrijven op aanvraag worden uitgevoerd.

Wij vertrouwen daarbij in ieder geval graag op jouw inzichten en geven je  de ruimte om de planning zo efficiënt mogelijk in te richten en om die ook op te volgen. Zodat je bij onvoorziene omstandigheden snel kunt bijsturen en onze in- en externe klanten niet voor verassingen komen te staan.

Tot je takenpakket hoort ook de bewaking van levertijden, het genereren van het laadplan en het monitoren van de voorraadhoogtes op de externe locaties. Daarnaast coördineer je de activiteiten die door onze externe transportbedrijven op aanvraag worden uitgevoerd. Ten slotte zorg je voor bijbehorende administratieve taken zoals bijhouden van  leveranciersperformance en –afspraken met klanten en vervoerders.

Onze verwachtingen

 • Een afgeronde en relevante opleiding op MBO-4 niveau en kennis van planningsmethodieken en/of Supply Chain management.
 • Minimaal drie jaar ervaring als (transport)planner in bij voorkeur een productie georiënteerde omgeving.
 • Zelf-startend, ondernemend, hands-on, communicatief vaardig, standvastig, stressbestendig, overtuigend en verbindend.
 • Oog voor de korte en de lange termijn en een gestructureerde werkaanpak die tot aantoonbare resultaat leidt.
 • Word je graag uitgedaagd het beste uit jezelf naar boven te halen en durf je anderen ook aan te spreken op het behalen van resultaten.

Ons aanbod

Als transportplanner geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk. 

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Transportplanner, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 24 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Mark Kwant via telefoonnummer 06 28969900 of emailadres:  mark.kwant@solidus-solutions.com.

Hoogstraten (Belgium)

PRODUCTIEMEDEWERKER VOUW/PLAK

De groep SOLIDUS SOLUTIONS maakt, verwerkt en verkoopt massiefkarton en heeft een historie die al meer dan 150 jaar terug gaat. SOLIDUS SOLUTIONS is met een omzet van 375 miljoen euro, circa 1.250 medewerkers, 12 productiebedrijven en 2 verkoopkantoren verspreid over Europa, marktleider in geïntegreerde massiefkartonnen oplossingen voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Voor SOLIDUS SOLUTIONS BELGIUM, gevestigd in Hoogstraten, zijn wij op zoek naar een Productiemedewerker Vouw/Plak.

Als Productiemedewerker Vouw/Plak  heb je een gevarieerd en uitdagend werkpakket en ben je verantwoordelijk voor de productie van verpakkingsmiddelen die uit massief karton worden vervaardigd. Na een intern opleidingstraject, waarin je je op de machine kwalificeert, bedien je zelfstandig de vouw/plak machine.

De functie

Als Productiemedewerker Vouw/Plak  

 • Kun je na een inwerktraject zelf producten en halffabricaten produceren met behulp van onze vouw-plakmachines;
 • Heb je affiniteit met techniek, want je gaat ook omstellen en eerste lijn onderhoud aan “jouw” machine verrichten en bij complexe storingen de monteurs assisteren;
 • Zorg je voor een efficiënt procesverloop en staat kwaliteit en veiligheid centraal in al je werkzaamheden;
 • Verwachten we van je dat je ook het initiatief neemt om je eigen werk te organiseren;
 • Verzorg je zelf ook de aan- en afvoer van grondstoffen, producten en halffabricaten;
 • Draag je zorg voor continu verbeteren van het vouw-plak proces en signaleer je procesafwijkingen en neem je daar gepast actie op;
 • Houd je het overzicht en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf naar boven te halen.

De functie-eisen

Als Productiemedewerker Vouw/Plak

 • Heb je een afgeronde technische opleiding op A2/A3 niveau of heb je door werkervaring een gelijkwaardig kwalificatieniveau;
 • Heb je een streepje voor als je al ervaring hebt opgedaan als vouw-plakker in een industriële omgeving;
 • Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je ook bereid om in jezelf te investeren door het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Werk je in een voltijdse tewerkstelling in een ploegensysteem;
 • Voel jij je prettig in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en in teamverband kunt werken;
 • Investeren wij graag in jou door je te faciliteren met specifieke opleidingen en een uitgebreid inwerktraject.
 • En bieden we je ook graag lange termijn perspectief als je de verwachtingen waar maakt. 

Ons aanbod

Een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden conform de sector. Maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van Productiemedewerker Vouw/Plak, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 3 maart 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Inge Lanslots via inge.lanslots@solidus-solutions.com.

STANSER

De groep SOLIDUS SOLUTIONS maakt, verwerkt en verkoopt massiefkarton en heeft een historie die al meer dan 150 jaar terug gaat.  SOLIDUS SOLUTIONS is met een omzet van 375 miljoen euro, circa 1.250 medewerkers, 12 productiebedrijven en 2 verkoopkantoren verspreid over Europa, marktleider in geïntegreerde massiefkartonnen oplossingen voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Voor SOLIDUS SOLUTIONS BELGIUM, gevestigd in Hoogstraten, zijn wij op zoek naar een STANSER.

Als Stanser heb je een gevarieerd en uitdagend werkpakket en ben je verantwoordelijk voor de productie van verpakkingsmiddelen die uit massief karton worden vervaardigd . Na een intern opleidingstraject, waarin je je op de machine kwalificeert, bedien je zelfstandig de stansmachine.

De functie

Als Stanser

 • Ben je na een intern opleidingstraject in staat om zelf producten en halffabricaten te produceren met de stansmachine;
 • Heb je affiniteit met techniek, want je gaat ook omstellen en eerste lijn onderhoud aan “jouw” machine verrichten en bij complexe storingen de monteurs assisteren;
 • Zorg je voor een efficiënt procesverloop en staat kwaliteit en veiligheid centraal in al je werkzaamheden;
 • Verwachten we van je dat je ook het initiatief neemt om je eigen werk te organiseren;
 • Verzorg je zelf ook de aan- en afvoer van grondstoffen, producten en halffabricaten;
 • Draag je zorg voor continu verbeteren van het stansproces en signaleer je procesafwijkingen en neem je daar gepast actie op;
 • Houd je het overzicht en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf naar boven te halen.

De functie-eisen

Als Stanser 

 • Heb je een afgeronde technische opleiding op A2/A3 niveau of heb je door werkervaring een gelijkwaardig kwalificatieniveau;
 • Heb je een streepje voor als je al ervaring hebt opgedaan als stanser in een industriële omgeving;
 • Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je ook bereid om in jezelf te investeren door het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Werk je in een voltijdse tewerkstelling in een ploegensysteem;
 • Voel jij je prettig in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en in teamverband kunt werken;
 • Investeren wij graag in jou door je te faciliteren met specifieke opleidingen en een uitgebreid inwerktraject.
 • En bieden we je ook graag lange termijn perspectief als je de verwachtingen waar maakt.

Ons aanbod

Een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden conform de sector. Maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van Vacature Stanser, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 3 maart 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Inge Lanslots via inge.lanslots@solidus-solutions.com.

FINANCE MANAGER

Finance Manager

Solidus Solutions Belgium, Hoogstraten

Til jij straks de business control functie binnen deze dynamische converter locatie, waar verpakkingen van karton worden vervaardigd, naar een hoger niveau? Grote kans! Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de business control cyclus en de uitvoering van de financiële administratie. Als lid van het lokale management team ben jij steeds “in control” en adviseer je in de breedte over alle voorkomende financiële  vraagstukken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het opzetten van kostprijscalculaties en  investeringsanalyses of het inzoomen op efficiency verschillen. Aan de hand van jouw scherpe analyses en adviezen zorg je voor continu inzicht in de financiële performance van de site. Daarnaast ligt er de uitdaging om samen met de collega controllers van andere converterlocaties onze ambitie van  “worldclass finance” verder uit te werken en waar te maken.

Over de functie

Als Finance Manager heb je de drive en ambitie om een bijdrage te leveren aan het transitieproces van onze snel groeiende organisatie. Wij dagen je graag uit om de business control cyclus (AO/IC) mee op te zetten en verder te verfijnen en het nieuwe financial control framewerk uit te rollen. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je stuurt een team aan van 4 financials en weet hen te inspireren om samen de financiële processen verder te professionaliseren.

Vanuit jouw positie overzie je alle financiële processen en zorg je door heldere analyse van financiële data en gerichte rapportages voor inzicht in de siteprestaties. Jij bent aan zet als het gaat om de financieel economische onderbouwing, rapportering en –analyse van alle businessactiviteiten van Solidus Solutions Belgium. Ook de voorbereiding van de forecast- en budgetteringsronde, het opstellen van de maandelijkse-, kwartaal- en jaarrapportages en de begeleiding van interne audits en accountantscontroles horen daar bij.

In deze uitdagende en dynamische functie rapporteer je hiërarchisch aan de Plant Manager en functioneel aan de Senior Controller Converting.

De functie-eisen

Als Finance manager 

 • Heb je bij voorkeur een relevante bachelor of masteropleiding afgerond (bijvoorbeeld Handelswetenschappen of Toegepaste Economische Wetenschappen) en heb je ervaring als controller in een industriële omgeving;
 • Ben je een prettige en pragmatische persoonlijkheid en een stevige sparringpartner voor het MT als het gaat om financieel-economische vraagstukken;
 • Beschik je over uitstekende analytische- en communicatieve vaardigheden (Nederlands, Engels en bij voorkeur Frans);
 • Heb je kennis van de voorkomende aangiften, zoals BTW, vennootschapsbelasting en Intrastat en bij voorkeur ook van de Internationale Finance Reporting Standards (IFRS);
 • Heb je ervaring met business controlling en financial reporting en heb je een coachende stijl van leidinggeven;
 • Heb je affiniteit met ICT, want binnen de groep wordt (nu nog) gewerkt met eigen maatwerk ERP pakketten (HFM, Navision, Cognos en MFG pro);
 • Ben je nieuwsgierig, ondernemend en heb je de persoonlijke ambitie om met onze organisatie mee te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

Ons aanbod

Als Finance manager bij SOLIDUS SOLUTIONS Belgium bieden we jou een uitdagende functie in onze internationale en dynamische productie omgeving, waar jij de ruimte krijgt om de business control naar een hoger niveau te brengen. We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, carrièreperspectieven en mogelijkheden om je als finance professional verder te ontwikkelen. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Finance manager, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 6 mei 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Thierry Sneyers (Plant Manager) via e-mail: thierry.sneyers@solidus-solutions.com of met Mark Kwant, Recruiter (tel. 0031 6 28969900).

Oude Pekela Converting (the Netherlands)

TECHNICUS WTB

Technicus Wtb (Onderhoudsmonteur)

Oude Pekela Converting

Enig idee welke technieken er allemaal komen kijken bij de productie van massief kartonnen verpakkingen? Waarschijnlijk niet. Dat is ook logisch, want de ontwikkelingen gaan snel en we blijven onze productieprocessen ontwikkelen om steeds efficiënter en slimmer te produceren. Onze technici spelen hier een belangrijke rol in. Zij zijn allround inzetbaar, werken zelfstandig of in teamverband in onze sterk geautomatiseerde productie omgeving.

Zij zorgen er voor dat alle productiemiddelen zoals bijvoorbeeld moderne drukmachines, vouw/plakmachines, stansmachines, ABB robots of zelfrijdende heftrucks continu in perfecte staat verkeren. Zodat we onze kwalitatief hoogwaardige producten steeds op tijd kunnen afleveren en de hoge verwachtingen van onze klanten blijven inlossen.

Over de functie

Als technicus voer je preventief en correctief  onderhoud uit aan machines en installaties. En wordt je intensief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van onderhoudstops. Met zoveel techniek om je in te verdiepen snappen wij natuurlijk dat je tijd nodig hebt om je tot allround technicus te ontwikkelen. Maar dat is meteen ook de uitdaging en veelzijdigheid in deze leuke functie!

Je staat er natuurlijk niet alleen voor en komt te werken in een enthousiast en professioneel team. Met fijne collega’s die zich vaak hebben ontwikkelt tot expert op een deelgebied. Zij delen ook graag hun kennis met jou zodat je snel in staat bent om zelfstandig de technische staat van machines te beoordelen en  storingen kunt analyseren en oplossen. Jij zorgt natuurlijk ook voor de technische administratie van de verschillende activiteiten in het onderhoudssysteem, past de tekeningen aan en rapporteert over de voorgang.

En als je volledig bent ingewerkt zetten we je ook graag in om zelfstandig onderhoudsprojecten uit te voeren van de voorbereiding en de planning tot de uitvoering daarvan.

Wij vragen

 • Bij voorkeur een MBO niveau 4 opleiding afgerond (Werktuigbouwkunde, AOT of daarmee vergelijkbaar).
 • Enige jaren ervaring als onderhoudsmonteur in een industriële omgeving is gewenst, net als affiniteit met elektrisch onderhoud.
 • Kennis van hydrauliek en pneumatiek, analysetechnieken en opsporen van storingen.
 • Een praktische werkaanpak, flexibiliteit, leergierigheid en een collegiale instelling.
 • Bereidheid om te investeren in je eigen ontwikkeling door het volgen van opleidingen.

Profiel

Jij bent leergierig en proactief als het gaat om het oplossen van  technische problemen en het verbeteren van ons machinepark.  Je werkt gestructureerd en houdt het overzicht in onze soms hectische productieomgeving. Als geen ander weet je dat continu optimaliseren en verbeteren  teamwerk is en daarom zorg je voor een goede samenwerking met onze operators. Niet alleen om beter inzicht te krijgen in de onderhoudsvraag, maar ook om te instrueren en adviseren.

Ons aanbod

Als Technicus Wtb geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden je een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Monteur WTB naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 30 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Cor Steding (Technisch Manager), via e-mailadres: cor.steding@solidus-solutions.com of met Mark Kwant, tel. 0031 (0)6 28969900.

S&OP MANAGER

S&OP manager 

Oude Pekela Converting

In de rol van S&OP manager ben je verantwoordelijk voor het management van planning en forecasting van de productiebedrijven van de Solidus Solutions Groep. Jij richt je op het afstemmingsproces tussen Sales, Productie, Supply Chain en Inkoop en gaat die verder professionaliseren en zo efficiënt mogelijk inrichten. Om daarmee de beschikbare productiecapaciteit binnen de groep nog beter te benutten. Zodat we de leverbetrouwbaarheid optimaliseren tegen zo laag mogelijke kosten, waarbij voorraadmanagement en planning strategieën een belangrijk onderdeel zijn.

Over de functie

Als S&OP manager heb je de drive en ambitie om een bijdrage te leveren aan het transitieproces van onze snel groeiende organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en opzetten van sales & operations proces. En je vervult de brugfunctie en coördineert samen met de supply chain analist  de activiteiten op de verschillende productielocaties.

Op basis van analyses van bijvoorbeeld historische data, voorspellingen, productiecapaciteiten, klantinformatie, service level agreements (SLA’s) en trends adviseer je organisatie breed hoe de afstemming tussen Sales en Operations optimaal gemaakt kan worden.

Je analyseert maandelijks met Sales de verkoopresultaten versus de forecast om het salesforecast model verder te professionaliseren. Je signaleert samen met de lokale supply chain knelpunten in het S&OP en adviseert over de oplossing daarvan.

In deze dynamische functie rapporteer je rechtstreeks aan de Group Supply Chain Manager en werk je nauw samen met onze (internationale) plantmanagers, salesmanagers, lokale supply chain, Inkoop, Finance en de Group Supply Chain Analist.

De functie-eisen

Als S&OP manager

 • Heb je een HBO/academische opleiding afgerond op het gebied van Finance, Economie of Logistiek en ervaring met S&OP processen in een productieomgeving;
 • Ben je een stevige gesprekspartner en verbinder, die de brugfunctie kan vervullen tussen de verschillende afdelingen en bedrijfsonderdelen van het S&OP proces.
 • Heb je niet alleen een sterk ontwikkeld analytisch inzicht, maar kun je analyses ook omzetten naar praktische advisering op verschillende organisatieniveaus.
 • Heb je kennis van of affiniteit met ERP (Navision/OMP/Mapper) en kun je het overzicht bewaren in een complexe en internationale Multi-site omgeving.
 • Werk je vanuit onze productiesite in Oude Pekela, maar ben je ook bereid om maandelijks de verschillende locaties te bezoeken.

Ons aanbod

Als S&OP manager bij SOLIDUS SOLUTIONS bieden we jou een uitdagende functie, een aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket, goede opleidingsfaciliteiten en een podium om jouw ambitie als professional in een internationale en dynamische productie omgeving waar te maken. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s en waarin je veel verantwoordelijkheid, ontwikkelingsmogelijkheden en zelfstandigheid gaat ervaren. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van S&OP manager, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 17 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Anita Trip (Group Supply Chain Manager) via emailadres: anita.trip@solidus.solutions.com of met Mark Kwant (Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900 of emailadres:  mark.kwant@solidus-solutions.com.

Oude Pekela Mill (the Netherlands)

MONTEUR ELEKTROTECHNIEK

Monteur Elektrotechniek

Oude Pekela, dagdienst

Als monteur Elektrotechniek zorg je er voor dat onze productiemiddelen steeds in perfecte conditie blijven!  Een afwisselende en verantwoordelijke functie, want je bent niet alleen verantwoordelijk voor onderhoud en het oplossen van storingen, maar ook voor het testen, modificeren en in bedrijf stellen van elektrotechnische systemen en installaties. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je komt te werken in een professionele onderhoudsorganisatie met enthousiaste en fijne collega’s, die zich iedere dag opnieuw inzetten om uit gerecycled papier karton te maken.

Over de functie

Als Monteur Elektrotechniek voer je preventief en correctief onderhoud uit aan installaties en meet- en regelapparatuur en begeleid je (kleine) verbeterprojecten. Na een inwerktraject, kun je zelfstandig de technische staat van machines en de staat van het onderhoud beoordelen. Ook geven we je de ruimte om onderhoud vanaf de planning en de voorbereiding tot en met de uitvoering zelf te organiseren.

Als professional stop je natuurlijk niet na het oplossen van een storing, maar duik je ook in de achterliggende oorzaken en leg je die vast in het onderhoudssysteem. Is er sprake van een trend of dieperliggend probleem, dan verwachten we dat je het initiatief neemt om met een verbetervoorstel te komen.

In onze dynamische productie omgeving is alles er op gericht om als team 7 x 24 een optimaal productieresultaat neer te zetten. Dus als je collega’s die verantwoordelijk zijn voor het werktuigbouwkundig onderhoud een helpende hand nodig hebben, ben jij niet te beroerd om even bij te springen. Jij houdt overzicht en laat je niet van de wijs brengen door onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte.

We verwachten dat je weet wat je te doen staat en dat je de ambitie hebt om jezelf gaandeweg verder te ontwikkelen tot allround monteur. Die uitdaging gaan we graag met je aan!

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op MBO-4 niveau in de richting elektrotechniek (of daarmee vergelijkbare opleiding);
 • En heb je bij voorkeur al enige ervaring als onderhoudsmonteur E&I in een industriële omgeving en het programmeren van PLC systemen (o.a. Siemens S5/S7);
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je kennis hebt van meet- en regeltechniek, analysetechnieken, storing zoeken is dat zeker een voordeel;
 • Je bent bereid tot het volgen van aanvullende opleidingen en cursussen;
 • Je hebt een flexibele, collegiale instelling en voelt je thuis in een dynamische productieomgeving.

Ons aanbod

Als monteur E geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk. Maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Monteur Elektrotechniek, naar  careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter, tel. 06-28969900). De sluitingsdatum van deze vacature is 29 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Rinus Smit (HR Adviseur), via e-mailadres: rinus.smit@solidus-solutions.com.

Zutphen (the Netherlands)

MONTEUR MECHATRONICA

De groep SOLIDUS SOLUTIONS maakt, verwerkt en verkoopt massiefkarton en dat al meer dan 150 jaar. SOLIDUS SOLUTIONS is met een omzet van 350-400 miljoen euro, circa 1.250 medewerkers, 11 productiebedrijven en 2 verkoopkantoren verspreid over Europa, marktleider in geïntegreerde massiefkartonnen oplossingen voor de grafische- en verpakkingsmarkt. Wij hebben de ambitie om onze positie door autonome groei en acquisities verder uit te bouwen.

Voor onze afdeling Technische Dienst, locatie Zutphen, zijn we op zoek naar een Monteur Mechatronica.

De functie

Als Monteur Mechatronica heb je een gevarieerd en uitdagend werkpakket. Je verzorgt zelfstandig het onderhoud aan elektrotechnische installaties, meet en regelapparatuur en besturingssystemen. Maar hebt ook een belangrijke rol bij het oplossen van mechanische storingen en het testen, onderhouden, modificeren, vervangen en in bedrijf stellen van productiemiddelen.

Als Monteur Mechatronica

 • Voer je preventief en correctief onderhoud uit aan onze lamineermachine en verschillende verwerkingsmachines;
 • Los je niet alleen storingen op, maar signaleer je ook trends en kom je zelf actief met verbetervoorstellen;
 • Analyseer en beoordeel je zelfstandig de technische staat van machines en de staat van het onderhoud;
 • Verwachten we van je dat je ook het initiatief neemt om je eigen werk vanaf de planning en voorbereiding tot en met de uitvoering organiseert;
 • Heb je ook affiniteit met werktuigbouwkundig onderhoud en ben je steeds op zoek naar verbreding en verdieping van je onderhoudskennis;
 • Werk je graag in teamverband en is het jouw uitdaging om samen het machinepark steeds in perfecte conditie te houden;
 • En ben je intensief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van onderhoudstops.

De functie-eisen

Als Monteur Mechatronica

 • Heb je bij voorkeur een opleiding MBO-4 afgerond (Mechatronica, Electrotechniek, Energietechniek (of een daarmee vergelijkbare opleiding),
 • Heb je ervaring als monteur in een industriële omgeving;
 • Heb je kennis van meet- en regeltechniek, analysetechnieken, storing zoeken en mechanica en enige kennis van hydrauliek en pneumatiek;
 • Ben je bereid in jezelf te investeren door het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Heb je een flexibele, collegiale instelling en bewezen zelfstandig te kunnen werken;
 • Draai je mee in een vast consignatierooster voor het verhelpen van storingen buiten de dagdienst;
 • Investeren wij ook graag in jouw ontwikkeling door je te faciliteren met specifieke opleidingen en een uitgebreid inwerktraject.

Ons aanbod

Als Monteur Mechatronica geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar bovenal bieden wij een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied of in de breedte verder te ontwikkelen.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van Monteur Mechatronica, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant. De sluitingsdatum van deze vacature is 29 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan even contact op met Gerwin Nauta (Plant Manager) via (gerwin.nauta@solidus-solutions.com) of met Mark Kwant, Recruiter (tel. 06 28969900).

HOOFD TECHNISCHE DIENST

Hoofd Technische Dienst

Zutphen

Speel jij straks een sleutelrol in het verder professionaliseren van het onderhoud op onze productielocatie in Zutphen? Grote kans! In onze dynamische productie omgeving is alles erop gericht om als team een optimaal productieresultaat neer te zetten. Jij organiseert het onderhoud van onze productiemiddelen, zodat die in betrouwbare staat verkeren. Welke dat zijn? Je kunt bijvoorbeeld denken aan een lamineermachine, stansmachines, vouwplak machines en een flexodruk machine.

Over de functie

Als Hoofd TD zet je een herkenbaar onderhoudsbeleid neer en heb je een duidelijke visie op het onderhoud van installaties en gebouwen. En kun je die natuurlijk ook goed overbrengen op het onderhoudsteam van vijf technici waar jij leiding aan geeft. Je hebt een coachende en enthousiasmerende leiderschapsstijl en werkt gericht aan de ontwikkeling van kennis, competenties en vaardigheden van jezelf en teamleden.

Jij organiseert en professionaliseert het onderhoudsproces, waarbij het er uiteindelijk om gaat dat de productiemiddelen en installaties in deze dynamische productieomgeving steeds beschikbaar moeten zijn om onze klanten op tijd te kunnen leveren. En als professional stop je natuurlijk niet na het oplossen van storingen, maar duik je ook in de achterliggende oorzaken en denk je na over optimaliseren van het proces. Is er sprake van een trend of dieperliggend probleem, dan verwachten we dat je het initiatief neemt om met verbetervoorstellen te komen.

Samen met de plantmanager stel je het onderhoudsplan op en spreek je duidelijke onderhoudsdoelstellingen af waar je mee samen met je team mee aan de slag gaat. We geven je daarbij graag de ruimte. En verwachten dat je alle betrokkenen tussentijds met heldere rapportages uit het onderhoudssysteem op de hoogte houdt van de behaalde resultaten.

Als rechterhand van de plantmanager ben je actief betrokken bij de uitrol van (geïntegreerde) programma’s en investeringen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan Lean en World Class Manufacturing of investeringen die gericht zijn op kwaliteits- en efficiencyverbetering, kostenreductie of het verhogen van de productiecapaciteit. Genoeg interessante onderwerpen en projecten waar jij je als onderhoudsprofessional helemaal in kunt verdiepen en het verschil kunt gaan maken. Die uitdaging gaan we graag met je aan!

Onze verwachtingen

Als Hoofd Technische Dienst

 • Heb je een hbo werk- en denkniveau, een afgeronde opleiding in de technische richting en heb je kennis en ervaring met onderhoud strategieën, onderhoudsconcepten, productieprocessen en onderhoudssystemen;
 • Heb je minimaal 3 jaar relevante ervaring met het organiseren van onderhoud binnen een productieomgeving en ben je toe aan de volgende stap als leidinggevende;
 • Heb je natuurlijk overwicht en werk je gestructureerd en planmatig;
 • Word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf en je team te halen en durf je anderen ook aan te spreken op het behalen van afgesproken resultaten;
 • Ben je leergierig en investeren wij natuurlijk ook graag in jouw persoonlijke ontwikkeling door aanvullende trainingen en opleidingen.

Ons aanbod

Als Hoofd TD geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, vijf ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk. Maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Hoofd TD, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 29 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Gerwin Nauta (Plantmanager), via  email adres: gerwin.nauta@solidus-solutions.com of met Mark Kwant, tel. 0031 (0)6 28969900.

Internships at SOLIDUS SOLUTIONS

SOLIDUS SOLUTIONS is an accredited learning company, offering internships in all fields of the organization at various levels of study. The trainee is assigned a mentor in the organization that supports, advises, gives feedback and, of course, gives an important boost to growing in your future career.

One of our interns at our Mill in Hoogkerk (NL), Emma, made a wonderful vlog to show the daily life of a trainee at SOLIDUS SOLUTIONS. Check it out below!

Do you also want a challenging internship or graduation internship at one of our locations? Don’t hesitate and send an e-mail to .

Our locations

Application form

 • Upload your resume and motivation letter:
  Drop files here or
  Accepted file types: pdf.