Slide

Working at SOLIDUS SOLUTIONS

Working at Solidus Solutions means working for an international organization in the solid board and packaging industry. Solidus Solutions is an integrated solution provider specialized in the production of solid board sheets and recyclable solid board packaging. Our solid board is a superb packaging material, offering sustainable, innovative solutions and a full range of advantages. Nowadays, our products can even be found up in the air, as we created innovative solutions for the airline industry. We manage the entire process of recovered paper with a total of 13 production locations, and two sales offices all located across multiple European countries. Together with around 1500 employees, we aim to offer the highest quality solid board solutions for multiple products, industries and countries around the world.

Are you enthusiastic? Are you customer oriented? Is focus on quality important to you? Do you take ownership for your work in a professional way? Do you take your personal development seriously, are you committed and do you want to add value to our organisation? Then we are looking for you! Do not hesitate to respond to one of the following vacancies or send a spontaneous application to careers@solidus-solutions.com.

Our current vacancies are

Coevorden (the Netherlands)

TECHNISCH MANAGER

Technisch Manager

Coevorden

Speel jij straks een sleutelrol in het verder professionaliseren en optimaliseren van het onderhoud op onze locatie in Coevorden? Grote kans!  Als Technisch Manager werk je intensief samen met de Assetmanager en de Plantmanager en zorg jij er voor dat de ontwikkelde onderhoudsstrategie succesvol wordt uitgevoerd.

Over de functie

Als Technisch Manager ben je en voel je jezelf verantwoordelijk voor het onderhoud van alle productiemiddelen van onze plant in Coevorden, waar we met een indrukwekkende machine van zo’n 100 meter lengte jaarlijks ongeveer 92.000 kilo karton uit gerecycled papier produceren. En daar komt heel wat bij kijken! Om die reden organiseren we het onderhoud zoveel mogelijk in onderhoudstops en werken we bij voorkeur volgens industriële standaarden. Dus als jij je werk goed doet, blijven onze kartonmachines in uitstekende conditie en kunnen ze bij voorkeur  7×24 uur blijven produceren.

Een uitdagende en vooral leuke functie waarin jij als linking-pin tussen de project- en onderhoudsorganisatie er voor zorgt dat alle activiteiten op elkaar zijn afgestemd en het onderhoud soepel wordt ingericht. Je werkt intensief samen met alle in- en externe stakeholders zoals bijvoorbeeld de afdelingen Operations, Inkoop, Finance, HSE, Projectleiders, Reliability Engineers en uitvoerende partijen.

Als professional zorg jij in deze dynamische omgeving voor overzicht door de effectiviteit van het onderhoudsproces voortdurend te monitoren, daarover te rapporteren en bij te sturen als dat nodig is. Ook adviseer je bij het opstellen van jaar- en meerjarenplannen voor onderhoud, bij de totstandkoming van het onderhoudsbudget en zorg je er voor dat de afgesproken rendement-, energie en kostenoptimalisatie targets voor de afdeling worden gerealiseerd.

Uiteraard sta je er niet alleen voor! Het onderhoudsteam bestaat uit 10 onderhoudsmonteurs, 2 werkvoorbereiders, een besturingstechnicus, een maintenance engineer en de beheerder van het technisch magazijn. Stuk voor stuk professionals die goed zijn in hun vak met wie jij als coachend leidinggevende gericht werkt aan de verdere ontwikkeling van kennis, competenties en vaardigheden.

Als Technisch Manager neem je deel aan het locatie Management Team en ben je actief betrokken bij de uitvoering van projecten. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de uitrol van (geïntegreerde) programma’s zoals LEAN en Technical Assetmanagement en het realiseren van energiereductie doelstellingen. Of  aan projecten die voortkomen uit investeringen die gericht zijn op kwaliteits- en efficiency verbetering, kostenreductie of het verhogen van de productiecapaciteit.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een hbo opleiding in een technische- of technisch bedrijfskundige richting, tenminste 5 jaar ervaring in een (productie)omgeving, waarvan minimaal 2 jaar in een leidinggevende functie en je hebt jezelf bewezen als het gaat om het organiseren van onderhoud;
 • Je bent een stevige en pragmatische persoonlijkheid, hebt een coachende leiderschapsstijl en stuurt op resultaat en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
 • Je bent gewend om projectmatig te werken en hebt oog voor de korte- en de lange termijn en komt met een herkenbare en gestructureerde werkaanpak tot aantoonbare resultaten;
 • Tenslotte ben je ambitieus en word je graag uitgedaagd het beste uit jezelf en je team naar boven te halen.

Ons aanbod

Als Technisch Manager bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, goede pensioenregeling, opleidingsfaciliteiten, doorgroeimogelijkheden en een prima reiskostenvergoeding. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Technisch Manager Coevorden, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum voor deze vacature is 21 september 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Mark Kwant, Corporate Recruiter via email (mark.kwant@solidus-solutions.com) of via telefoonnummer 0031 6 28969900.

Hoogkerk (the Netherlands)

ALLROUND OPERATOR/ PAPIERMAKER

Allround Operator

Hoogkerk, ploegendienst (5-ploegen)

Als Allround Operator ben je verantwoordelijk voor de bediening van een of meerdere onderdelen van onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte, waarmee we oud papier recyclen tot hoogwaardig karton.

Een leuke en afwisselende functie waarin je te maken krijgt met alle operationele aspecten van het productieproces zoals bijvoorbeeld productievoorbereiding, machine instellingen, veiligheid, kwaliteit, procesbeheersing, onderhoud en procesverbetering. Interessant? Lees dan snel verder.

Over de functie

Als Allround Operator bewaak je de voortgang van een deel van het productieproces. Jij overziet het hele proces en ziet er op toe dat alles veilig en efficiënt verloopt. Dat begint bij de beoordeling van de kwaliteit(gegevens) van het oud papier, het instellen van de machine en het bewaken van het procesverloop door het verrichten van allerlei metingen.

Maar je taken als Allround Operator gaan nog veel verder. Als er zich een procesafwijking of verstoring voordoet, is het aan jou om daarvoor een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld door het overleg te zoeken met je directe collega’s en een verbetervoorstel in te dienen. We durven rustig te stellen dat geen dienst hetzelfde verloopt.

De afwisseling in deze functie zit overigens niet alleen in de operationele werkzaamheden. Naast de uitdagingen waar je als Allround Operator in een volcontinu productieproces dagelijks mee te maken hebt, zorg jij er samen met de collega’s van de technische dienst voor dat de machine ook technisch in uitstekende staat verkeert.

Als Allround Operator leg jij de basis voor een kwalitatief goed eindproduct. Je hebt de regie over onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte! Een verantwoordelijk functie waar jij 100% voor wil gaan. En die we jou natuurlijk ook graag toevertrouwen als je gekwalificeerd bent en de ambitie hebt om door te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

Onze verwachtingen

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding op MBO-4 niveau in de (proces)technische richting of bijvoorbeeld een afgeronde Vapro-B opleiding;
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je enige werkervaring hebt opgedaan als operator in de karton- of procesindustrie, is dat zeker een pre;
 • Je hebt enige kennis van en ervaring met het operationeel aansturen en bewaken van productieprocessen, voeren van kwaliteitscontroles en geautomatiseerde systemen;
 • Je staat open voor feedback en bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je gaat voor resultaat én kwaliteit, kunt goed zelfstandig en in teamverband werken, bent ondernemend en initiatiefrijk en je voelt je thuis in een dynamische productieomgeving.

Ons aanbod

Als Allround Operator bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 24 vakantiedagen, een gemiddelde werkweek van 33,6 uur, een dertiende maand, goede pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Allround Operator, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant.

Wil je eerst meer weten over deze vacature ? Kijk dan hier naar de ervaringen van Gert Jan of neem contact op met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via e-mailadres: mark.kwant@solidus-solutions.com of via telefoonnummer 06-28969900.

WERKVOORBEREIDER (E&I)

Werkvoorbereider (E&I)

Solidus Solutions Hoogkerk

Dynamiek, afwisseling en het plannen en coördineren van onderhoudstops en planmatig onderhoud, daar moet je aan denken in deze uitdagende functie! Jij zorgt er voor dat alles tot in detail is voorbereid zodat alle werkzaamheden zonder oponthoud en binnen budget kunnen worden uitgevoerd. Zodat we steeds op tijd onze interne en externe klanten kunnen beleveren en onze indrukwekkende kartonmachines bij onderhoud zo kort mogelijk uit bedrijf zijn.

Over de functie

In deze uitdagende functie ben jij als werkvoorbereider verantwoordelijk voor het hele traject van planning en voorbereiding en heb je een belangrijke rol bij de organisatie van planmatig onderhoud. Dat begint bij het schrijven van technische opdrachtstellingen (de businesscase), het meedenken over de keuze van de leveranciers en het maken van de calculaties voor de budgethouder.

Ook stel je de werkinstructies op, bepaal je de tijdsbesteding voor de verschillende werkzaamheden en  zorg je er voor dat alle uitvoeringsdocumenten aanwezig zijn. Je bestelt de benodigde materialen en het materieel en zorgt er voor dat alle betrokken vooraf op de hoogte zijn van de projectplanning en -details.

Bij de aftrap van het project of de onderhoudsstop verzorg je tool box meetings voor alle betrokkenen zodat iedereen op de hoogte is van de werkinstructies en de veiligheidseisen goed worden nageleefd. Tijdens de uitvoering zie je er op toe dat de werkzaamheden volgens planning en budget verlopen. Tenslotte zorg je er voor dat de technische documentatie netjes in ons onderhoudssysteem Ultimo is vastgelegd.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde mbo opleiding in de (Electro)technische richting en enkele jaren werkervaring als werkvoorbereider E&I binnen een industriële werkomgeving;
 • Onze ideale kandidaat heeft ook (enige) ervaring met of kennis van mechanische technieken;
 • We geven je graag de ruimte om deze nieuwe functie binnen Solidus Solutions professioneel neer te zetten en onze ambitie van World Class Maintenance verder te helpen verwezenlijken;
 • Je bent een stevige gesprekspartner die zelfstandig de lijnen uitzet en gestructureerd en planmatig werkt;
 • Je herkent jezelf in het volgende profiel: nieuwsgierig, teamplayer, communicatief vaardig (ook in het Engels en Duits), ondernemend, ambitieus en resultaatgericht;
 • En tenslotte heb je de drive om jezelf professioneel steeds te blijven ontwikkelen.

Ons aanbod

Als Werkvoorbereider bij SOLIDUS SOLUTIONS bieden we jou een uitdagende functie, een aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket, goede opleidingsfaciliteiten en een podium om jouw ambitie als professional in een dynamische productie omgeving waar te maken. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s en waarin je veel verantwoordelijkheid, ontwikkelingsmogelijkheden en zelfstandigheid gaat ervaren. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Werkvoorbereider, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter).

Wil je eerst meer weten over ons bedrijf, deze vacature of een van onze andere vacatures? Bezoek dan onze website www.solidus-solutions.com of neem even contact op met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900 of emailadres:  mark.kwant@solidus-solutions.com.

Monteur Elektrotechniek

Monteur Elektrotechniek

Hoogkerk

Als (allround) monteur Elektrotechniek zorg je er voor dat onze productiemiddelen steeds in perfecte conditie blijven!  Een afwisselende en verantwoordelijke functie, want je bent niet alleen verantwoordelijk voor onderhoud en het oplossen van storingen, maar ook voor het testen, modificeren en in bedrijf stellen van elektrotechnische systemen en installaties. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je komt te werken in een professionele onderhoudsorganisatie met enthousiaste en fijne collega’s, die zich iedere dag opnieuw inzetten om uit gerecycled papier karton te maken.

Over de functie

Als Monteur Elektrotechniek voer je preventief en correctief onderhoud uit aan installaties en meet- en regelapparatuur en begeleid je (kleine) verbeterprojecten. Na een inwerktraject, beoordeel je zelfstandig de technische staat van machines, de staat van het onderhoud en organiseer je het hele onderhoudsproces vanaf de planning en de voorbereiding tot en met de uitvoering.

Als professional stop je natuurlijk niet na het oplossen van een storing, maar duik je ook in de achterliggende oorzaken en leg je die vast in het onderhoudssysteem. Is er sprake van een trend of dieperliggend probleem, dan denk je na over oplossingen en neem je het initiatief om met een verbetervoorstel te komen.

In onze dynamische productie omgeving is alles er op gericht om als team 7 x 24 een optimaal productieresultaat neer te zetten. Dus als je collega’s die verantwoordelijk zijn voor het werktuigbouwkundig onderhoud een helpende hand nodig hebben, ben jij niet te beroerd om even bij te springen. Jij houdt overzicht en laat je niet van de wijs brengen door onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte.

Jij weet zelf je weg te vinden in de organisatie en bent gewend om oplossingen te bedenken en door te pakken als technische uitdagingen op je pad komen. Verder heb je de drive en ambitie om jezelf verder te ontwikkelen op je vakgebied, waar we jou bij Solidus Solutions graag in faciliteren.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO-3 niveau in de richting elektrotechniek (of daarmee vergelijkbare opleiding);
 • Het zou geweldig zijn als je al ervaring als onderhoudsmonteur E&I in een industriële omgeving hebt en kunt programmeren in PLC systemen (o.a. Siemens S5/S7);
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je kennis hebt van meet- en regeltechniek, analysetechnieken, storing zoeken is dat zeker een voordeel;
 • Je bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je kunt goed samenwerken, werkt resultaatgericht en je voelt je thuis in een dynamische productieomgeving.

Ons aanbod

Als (allround) monteur Elektrotechniek geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze vernieuwde website www.solidus-solutions.com  

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Monteur Elektrotechniek naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 27 september 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer +31 6 28969900.

Hoogstraten (Belgium)

MONTEUR OPZETMACHINES

Monteur Opzetmachines

Solidus Solutions Belgium (Hoogstraten)

Over de functie

Als Monteur Opzetmachines werk je voor onze productielocatie in Hoogstraten en onderhoud je als technisch specialist de opzetmachines op de locaties van onze klanten. Bij jou leggen we graag de verantwoordelijkheid neer om er voor te zorgen dat onze opzetmachines steeds in perfecte conditie zijn! Na een intern opleidingstraject, waarin we jou de specifieke technische kennis bijbrengen, kun je zelfstandig onderhoud uitvoeren en ga je ook op pad met een service auto om eventuele storingen aan machines bij onze klanten te verhelpen.

Een leuke en dynamische baan waarin je veel contact hebt met onze klanten en als technisch specialist ervoor zorgt dat de opzetmachines bedrijfszeker zijn en continu kunnen worden ingezet in het productieproces. Een gevarieerde baan ook, want als Monteur Opzetmachines wordt je overal bij betrokken. Vanaf de installatie van nieuwe apparatuur en het uitvoeren van modificaties en revisies aan bestaande apparatuur tot aan het uitvoeren van inspecties, uitvoeren van regulier onderhoud en het oplossen van technische problemen bij onze klanten. En daar hoort natuurlijk ook het administreren van je activiteiten in ons onderhoudsbeheer systeem bij.

Wij zijn ons er natuurlijk van bewust dat het enige tijd kost om in deze functie te groeien en je op te leiden tot technisch specialist. Daarom vinden wij het belangrijk dat je de drive en ambitie hebt en ook in jezelf wil investeren om jezelf verder te ontwikkelen! Na verloop van tijd weet jij zelf je weg te vinden in de organisatie en ben je gewend om oplossingen te bedenken en door te pakken als technische uitdagingen op je pad komen.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde opleiding A2 Elektronica of Elektromechanica en je hebt (enige) kennis van pneumatica, hydraulica, PLC systemen (Omron/Siemens) en meet- en regeltechnieken;
 • Als persoon ben je niet bang om initiatief te nemen en heb je bewezen technische problemen te kunnen analyseren en op te lossen.
 • Je communiceert makkelijk, kunt jezelf ook uitdrukken in het Frans en Engels en bent bereid om af en toe voor je werk te reizen naar het buitenland;
 • En tenslotte heb je de drive om jezelf professioneel steeds te blijven ontwikkelen.

Ons aanbod 

Een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden conform de sector. Maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim

400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van Monteur Opzetmachines, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter).

Heb je specifieke vragen over deze vacature? Neem gerust even contact op met onze HR Manager in Hoogstraten via inge.lanslots@solidus-solutions.com. Wil je eerst meer weten over ons bedrijf of een van onze andere vacatures? Bezoek dan onze website www.solidus-solutions.com of neem even contact op met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900.

MONTEUR E/M

Monteur E/M

Solidus Solutions Belgium (Hoogstraten)

Over de functie

Als (allround) Monteur E/M zorg je er voor dat onze productiemiddelen steeds in perfecte conditie blijven!  Een afwisselende en verantwoordelijke functie, want je bent niet alleen verantwoordelijk voor onderhoud en het oplossen van storingen, maar ook voor het testen, modificeren en in bedrijf stellen van elektrotechnische systemen en installaties.

Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je komt te werken in een professionele onderhouds-organisatie met enthousiaste en fijne collega’s, met wie je een hecht team vormt. En die je ook helpt bij het oplossen van mechanische storingen en het testen, onderhouden, modificeren, vervangen en in bedrijfstellen van productiemiddelen op onze locatie in Hoogstraten.

Als Monteur E/M werk je in een ploegensysteem en voer je preventief en correctief onderhoud uit aan ons uitgebreide machinepark; denk daarbij bijvoorbeeld aan drukpersen, stansmachines, opzetmachines en vouw/plakmachines. Onze opzetmachines staan voor een deel ook bij onze klanten, dus af en toe komt het voor dat je voor je werk moet reizen om op locatie onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

Na een inwerktraject, beoordeel je zelfstandig de technische staat van machines, de staat van het onderhoud en organiseer je het hele onderhoudsproces vanaf de planning en de voorbereiding tot en met de uitvoering.

Als professional stop je natuurlijk niet na het oplossen van een storing, maar duik je ook in de achterliggende oorzaken en leg je die vast in het onderhoudssysteem. Is er sprake van een trend of dieperliggend probleem, dan denk je na over oplossingen en neem je het initiatief om met een verbetervoorstel te komen.

In onze dynamische productie omgeving is alles er op gericht om als team een optimaal productieresultaat neer te zetten. Dus als je collega’s die verantwoordelijk zijn voor het mechanische onderhoud een helpende hand nodig hebben, spring je bij.

Jij weet zelf je weg te vinden in de organisatie en bent gewend om oplossingen te bedenken en door te pakken als technische uitdagingen op je pad komen. Verder heb je de drive en ambitie om jezelf verder te ontwikkelen op je vakgebied, waar we jou bij Solidus Solutions graag in faciliteren.

Onze verwachtingen

Als Monteur E/M

 • Heb je een afgeronde opleiding A2 Elektronica of Elektromechanica (of een daarmee vergelijkbare opleiding), liefst aangevuld met cursussen op je eigen vakgebied;
 • Heb je bij voorkeur al (enige) ervaring als onderhoudsmonteur in een industriële omgeving en is techniek jouw passie;
 • Wordt je blij van technische uitdagingen die je zowel zelfstandig als in teamverband oplost, op de eigen locatie in Hoogstraten maar af en toe ook op de locatie van onze klanten;
 • Beheers je naast het Nederlands ook het Engels en eventueel Frans, Duits of Spaans;
 • Investeren wij natuurlijk ook graag in jouw ontwikkeling door je te faciliteren met specifieke opleidingen!

Ons aanbod

Als monteur E/M geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale omgeving. Net als jij hebben wij ambitieuze plannen waar we jou graag alles over vertellen tijdens een kennismaking. We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket met een prima salaris en uitstekende secundaire voorwaarden. Maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim

400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van Monteur E/M, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter).

Heb je specifieke vragen over deze vacature? Neem gerust even contact op met onze HR Manager in Hoogstraten via inge.lanslots@solidus-solutions.com. Wil je eerst meer weten over ons bedrijf of een van onze andere vacatures? Bezoek dan onze website www.solidus-solutions.com of neem even contact op met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900.

Oude Pekela (the Netherlands)

Converting

BUSINESS ANALIST

Business Analist

Solidus Solutions Oude Pekela (standplaats)

Dynamiek, afwisseling en control. Dat zijn wel de belangrijkste elementen van deze interessante functie binnen het financiële hart van de Solidus Solutions organisatie. Jij voert de regie als het gaat om kostencalculaties en het beheren, analyseren en controleren van de financiële goederenbeweging en de bedrijfseconomische voorraden. Op basis van jouw analyses en zorgvuldige rapportages stel je het management in staat om de juiste beslissingen te nemen om zo de bedrijfsresultaten van 4 productielocaties in Noord-Nederland (onze Mills in Hoogkerk, Oude Pekela, Bad Nieuweschans en Coevorden) verder te optimaliseren.

Over de functie

Als Business Analist heb je een belangrijke functie en ben je verantwoordelijk voor de registratie en analyse van productieactiviteiten en het vertalen daarvan in stuurinformatie voor het management van onze productielocaties. Jij bent aan zet als het gaat om het monitoren van de calculaties die als basis dienen voor de kostprijs en hebt ook een belangrijke adviserende rol richting onze Sales organisatie als het gaat om bijvoorbeeld budgettering.

Een afwisselende en dynamische functie; want het beheer van het kostprijsbestand, het bepalen van grondstof verrekenprijzen, het maken van voor- en nacalculaties en het administratief begeleiden van de grond- en hulpstoffenstroom, behoren ook bij jouw verantwoordelijkheden. Je verzorgt de bijbehorende bedrijfseconomische rapportages en analyses, coördineert en ondersteunt bij de vaststelling van het sales budget en het forecasting proces en wordt in voorkomende gevallen ook ingezet in projectteams.

Als Business Analist assisteer je de plantcontrollers van deze 4 productielocaties bij het opstellen van de maand-, kwartaal- en jaarverslagen en adviseer je over voorkomende financieel administratieve vraagstukken.

In deze functie rapporteer je aan de Senior Controller Mills. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Oude Pekela en maakt deel uit van een enthousiast team van plantcontrollers en financieel analisten die verantwoordelijk zijn voor compliance en verslaglegging van de hele Solidus Solutions Groep bestaande uit 15 productiebedrijven in Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Spanje en Portugal. Als dat voor een startende financial geen inspirerende werkomgeving is!

De functie-eisen

Als Business Analist

 • Heb je een relevante hbo opleiding (BE, BA of soortgelijk) afgerond en bij voorkeur al enige ervaring opgedaan in een financiële rol in professionele financiële (productie) werkomgeving;
 • Ben je vooral een prettige en pragmatische persoonlijkheid en een uitstekende sparringpartner als het gaat om financieel-economische vraagstukken;
 • Heb je de ambitie om jezelf in verder te ontwikkelen in dynamische private equity omgeving en ga je daarbij een stevige uitdaging niet snel uit de weg;
 • Ben je tenslotte nieuwsgierig, ondernemend en heb je de persoonlijke ambitie om met onze organisatie mee te groeien en jezelf verder te blijven ontwikkelen.

Ons aanbod

Als Business Analist  bieden we jou een uitdagende financiële functie in een inspirerende internationale omgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en betrokken collega’s. In ruil daarvoor bieden een goed arbeidsvoorwaarden pakket, dat bestaat uit een goed startsalaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, een goede pensioenregeling, opleidingsfaciliteiten, doorgroeimogelijkheden en een prima reiskostenvergoeding. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken. Dus denken wij jou ook goede carrièreperspectieven en ontwikkelmogelijkheden te kunnen bieden.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Business Analist, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum voor deze vacature is 21 september 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Jan Roelof Smit, Senior Controller, via janroelof.smit@solidus-solutions.com of bellen met Mark Kwant via 0031 6 28969900.

Mills

PLANT MANAGER

Plant Manager (Management talent)

Solidus Solutions Oude Pekela (mill)

Als talentvolle professional met een procestechnologische of chemisch-technologische achtergrond, heb je jezelf ondertussen bewezen in een of meerdere rollen in de (maak-, voedings- of chemische) industrie. Je bent toe aan de volgende stap in je loopbaan en hebt de ambitie en capaciteiten om als Plantmanager aan de slag te gaan.

Je bent een stevige en pragmatische persoonlijkheid met natuurlijke leiderschapskwaliteiten en je hebt een gezonde dosis zelfvertrouwen. Je gaat belangrijke beslissingen niet uit de weg, durft te vertrouwen op de adviezen en kwaliteiten van het team waar je mee werkt en laat je daarbij vooral ook leiden door eigen inzichten en intuïtie. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Wij bieden je graag de mogelijkheid om je ambitie waar te maken!

Je werkt intensief samen met de Managing Director Grafische Mills, die als leidinggevende en coach graag zijn kennis met je deelt en je de kneepjes van het vak zal bijbrengen. Zodat je snel stevig in het zadel zit en ook gericht kunt werken aan je verdere professionele ontwikkeling in deze uitdagende functie.

Over de functie

Als Plant Manager leid je het locatie managementteam van onze plant (of beter Mill) in Oude Pekela, waar we in vol continudienst karton produceren voor in- en externe klanten in het Grafische marktsegment. Samen met het locatie team zet je een herkenbaar beleid neer en zorg je er voor dat onze ambitieuze doelstellingen worden gerealiseerd.

Je stuurt op resultaat en zorgt er voor dat de doelstellingen, bijvoorbeeld op het gebied van Safety, Health & Environment (SHE), productie output, procesbeheersing, kwaliteit (QA) en de bedrijfsvoering worden gerealiseerd. Als daadkrachtig inspirator van het team op de plant stuur je zowel op teamontwikkeling als op de ontwikkeling van individuele competenties.

Op deze locatie werken ongeveer 85 medewerkers en wordt een omzet gerealiseerd van circa 40 miljoen euro. Jij bent daarvoor, binnen de kaders van de groepsstrategie, P&L verantwoordelijk en stelt, in overleg met de Managing Director Grafische Mills, de operationele strategie voor de korte en lange termijn vast.

Vanuit je functie ben je ook onderdeel van het Management Team Graphic Board Mills, het grafische cluster waarbinnen de Mills in Hoogkerk en Oude Pekela vallen. Belangrijke thema’s waar het MT mee aan de slag gaat zijn o.a. proces optimalisatie, (technologische) machine ontwikkeling, kennis overdracht/opleiden en de manufacturing IT (procesbesturing/SCADA/MES).

Je hebt een duidelijke visie op “Operational Excellence” en weet die ook op de collega’s over te brengen. Als Plant Manager zorg jij er voor dat  (geïntegreerde) programma’s  zoals bijvoorbeeld LEAN en World Class Maintenance succesvol worden uitgerold. Jij bent het gezicht van Solidus Solutions Oude Pekela naar onze in- en externe stakeholders en verzorgt de “externe marketing” van deze unieke vestiging.

Tenslotte ben je er voor verantwoordelijk dat investeringen op het gebied van veiligheid, kwaliteitsverbetering, kostenreductie of verhogen van de productie capaciteit tijdig worden opgeleverd om het verwachte rendement opleveren.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een hbo- of wo opleiding Procestechnologie of Chemische technologie (of vergelijkbare opleiding) en hebt relevante werkervaring in een vergelijkbare (internationale) productieomgeving;
 • Je hebt kennis van of ervaring met LEAN-methodieken en Continuous Improvement en je hebt een trackrecord als het gaat om procesverbetering (Operational Excellence);
 • Je hebt oog voor de korte en de lange termijn, werkt volgens een herkenbare structuur en boekt ook resultaat;
 • Je wordt graag uitgedaagd het beste uit jezelf en je team naar boven te halen en spreekt anderen aan op het behalen van resultaten.

Ons aanbod

Als Plant Manager bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, goede pensioenregeling, een bonusregeling en een leaseauto. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Plant Manager Oude Pekela, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum voor deze vacature is 21 september 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je via email contact opnemen met Hans Arends, Managing Director Grafische Mills (hans.arends@solidus-solutions.com) of bellen met Mark Kwant via telefoonnummer 0031 6 28969900.

Internships at SOLIDUS SOLUTIONS

SOLIDUS SOLUTIONS is an accredited learning company, offering internships in all fields of the organization at various levels of study. The trainee is assigned a mentor in the organization that supports, advises, gives feedback and, of course, gives an important boost to growing in your future career.

One of our interns at our Mill in Hoogkerk (NL), Emma, made a wonderful vlog to show the daily life of a trainee at SOLIDUS SOLUTIONS. Check it out below!

Do you also want a challenging internship or graduation internship at one of our locations? Don’t hesitate and send an e-mail to .

Our locations

Application form

 • Upload your resume and motivation letter:
  Drop files here or
  Accepted file types: pdf.
  • The purpose of processing your personal data by Solidus Solutions is to enter an agreement. Please refer to the Privacy Statement for further information about processing personal data in general and your rights about this processing. Solidus Solutions will store this data for a period of four (4) weeks after closing the application procedure. After this period, the personal data will be erased or anonymized. If you allow Solidus Solutions to store your application data for the maximum of one (1) year, please give consent below.