Working at SOLIDUS SOLUTIONS

Working at Solidus Solutions means working for an international organization in the solid board and packaging industry. Solidus Solutions is an integrated solution provider specialized in the production of solid board sheets and recyclable solid board packaging. Our solid board is a superb packaging material, offering sustainable, innovative solutions and a full range of advantages. Nowadays, our products can even be found up in the air, as we created innovative solutions for the airline industry. We manage the entire process of recovered paper with a total of 13 production locations, and two sales offices all located across multiple European countries. Together with around 1500 employees, we aim to offer the highest quality solid board solutions for multiple products, industries and countries around the world.

Are you enthusiastic? Are you customer oriented? Is focus on quality important to you? Do you take ownership for your work in a professional way? Do you take your personal development seriously, are you committed and do you want to add value to our organisation? Then we are looking for you! Do not hesitate to respond to one of the following vacancies or send a spontaneous application to careers@solidus-solutions.com.

Our current vacancies are

Bad Nieuweschans (the Netherlands)

RELIABILITY ENGINEER

Reliability Engineer

Solidus Solutions (Noordelijke Mills vestigingen)

Bij Solidus Solutions willen we werken aan World Class Manufacturing en staan we voor de uitdaging om onze onderhoudsorganisatie naar een “next level” te brengen. In de nieuwe functie van Reliability Engineer heb je daar een belangrijke rol in en leg je de basis voor het continu verbeteren van de onderhoudsstrategie. Jij bent de initiator en drijvende kracht als het gaat om maximale beschikbaarheid, veiligheid en het verlagen van onderhoudskosten voor onze technische installaties.

Over de functie

Als Reliabilty Engineer is het jouw belangrijkste verantwoordelijkheid om de betrouwbaarheid van onze technische installaties op de verschillende productielocaties in Noord Nederland te optimaliseren door het gebruik van onderhoudstechnieken en –methodes zoals RCA, ’Life Cycle Costing` en de FMECA-methode. Je hebt  een  belangrijke rol bij de ontwikkeling en invoering van bedrijfsreliability programma’s en het realiseren van de reliability en availability targets.

Als professional heb je natuurlijk een duidelijke visie hoe voorspelbaar onderhoud in een volcontinu productieomgeving georganiseerd moet worden en haal je er ook plezier uit om die dagelijks over te brengen op je omgeving. Jij zorgt in deze dynamische productieomgeving voor overzicht door de effectiviteit van het onderhoudsproces voortdurend te monitoren, gedegen storingsanalyses en feasibility studies uit te voeren en onderhouds- en productie performance data te analyseren. Je herkent patronen en trends, doorziet complexe problemen en ziet de relatie tussen de data.

Een erg gevarieerde functie waarin je steeds op zoek bent naar best practices, om die te vertalen naar verbetervoorstellen of op andere plaatsen in de organisatie te implementeren.

Jij bepaalt en adviseert welke onderhoudsstrategie het best past bij onze installaties en hoe onderhoudsconcepten en onderhoudsplannen kunnen worden geoptimaliseerd. Tenslotte begeleid je multidisciplinaire verbeterteams en bied je ondersteuning bij de onderbouwing van businesscases (onderhoud- en vervangingsprojecten, SiB Capex en profit improvement Capex).

Onze verwachtingen

 • Je hebt een hbo of wo opleiding in een technische richting, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Algemene Operationele Techniek, Industrial Engineering of Mechanical Engineering en je hebt een duidelijke visie als het gaat om waarde gedreven onderhoud;
 • Bij voorkeur heb je al ervaring opgedaan als Reliability Engineer in een vergelijkbare (industriële) omgeving en heb je een sterke affiniteit met beheer van kapitaalintensieve installaties;
 • Je hebt kennis van of ervaring met onderhoudsmethodologieën en -systemen zoals bijvoorbeeld RCA, FMECA, Ultimo (Maximo/SAP) of SKF AMST/Optimizer+;
 • Verder ben je een stevige en pragmatische persoonlijkheid en je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
 • Je bent gewend om projectmatig te werken en hebt oog voor de korte en de lange termijn en komt met een herkenbare en gestructureerde werkaanpak tot aantoonbare resultaten;
 • Tenslotte ben je ambitieus en wordt je graag uitgedaagd het beste uit jezelf naar boven te halen.

Ons aanbod

Als Reliability Engineer bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, goede pensioenregeling, opleidingsfaciliteiten, doorgroeimogelijkheden en een prima reiskostenvergoeding. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Reliability Engineer, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 13 april 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Mark Kwant via email (mark.kwant@solidus-solutions.com) of via telefoonnummer 0031 6 28969900. Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze website www.solidus-solutions.com

Hoogkerk (the Netherlands)

ALLROUND OPERATOR / PAPIERMAKER

Allround Operator

Hoogkerk, ploegendienst (5-ploegen)

Als Allround Operator ben je verantwoordelijk voor de bediening van een of meerdere onderdelen van onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte, waarmee we oud papier recyclen tot hoogwaardig karton.

Een leuke en afwisselende functie waarin je te maken krijgt met alle operationele aspecten van het productieproces zoals bijvoorbeeld productievoorbereiding, machine instellingen, veiligheid, kwaliteit, procesbeheersing, onderhoud en procesverbetering. Interessant? Lees dan snel verder.

Over de functie

Als Allround Operator bewaak je de voortgang van een deel van het productieproces. Jij overziet het hele proces en ziet er op toe dat alles veilig en efficiënt verloopt. Dat begint bij de beoordeling van de kwaliteit(gegevens) van het oud papier, het instellen van de machine en het bewaken van het procesverloop door het verrichten van allerlei metingen.

Maar je taken als Allround Operator gaan nog veel verder. Als er zich een procesafwijking of verstoring voordoet, is het aan jou om daarvoor een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld door het overleg te zoeken met je directe collega’s en een verbetervoorstel in te dienen. We durven rustig te stellen dat geen dienst hetzelfde verloopt.

De afwisseling in deze functie zit overigens niet alleen in de operationele werkzaamheden. Naast de uitdagingen waar je als Allround Operator in een volcontinu productieproces dagelijks mee te maken hebt, zorg jij er samen met de collega’s van de technische dienst voor dat de machine ook technisch in uitstekende staat verkeert.

Als Allround Operator leg jij de basis voor een kwalitatief goed eindproduct. Je hebt de regie over onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte! Een verantwoordelijk functie waar jij 100% voor wil gaan. En die we jou natuurlijk ook graag toevertrouwen als je gekwalificeerd bent en de ambitie hebt om door te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

Onze verwachtingen

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding op MBO-4 niveau in de (proces)technische richting of bijvoorbeeld een afgeronde Vapro-B opleiding;
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je enige werkervaring hebt opgedaan als operator in de karton- of procesindustrie, is dat zeker een pre;
 • Je hebt enige kennis van en ervaring met het operationeel aansturen en bewaken van productieprocessen, voeren van kwaliteitscontroles en geautomatiseerde systemen;
 • Je staat open voor feedback en bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je gaat voor resultaat én kwaliteit, kunt goed zelfstandig en in teamverband werken, bent ondernemend en initiatiefrijk en je voelt je thuis in een dynamische productieomgeving.

Ons aanbod

Als Allround Operator bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 24 vakantiedagen, een gemiddelde werkweek van 33,6 uur, een dertiende maand, goede pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Allround Operator, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant. De sluitingsdatum van deze vacature is 7 april 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature ? Kijk dan hier naar de ervaringen van Gert Jan of neem contact op met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via e-mailadres: mark.kwant@solidus-solutions.com of via telefoonnummer 06-28969900.

PLANT MANAGER

Plant Manager

Hoogkerk

Als Plant Manager leid je het lokale Management Team van onze plant in Hoogkerk, waar we in vol continudienst karton produceren en nabewerken voor onze interne en externe klanten. Samen met het team zet je een herkenbaar beleid neer en zorg je er mede voor dat onze ambitieuze doelstellingen worden gerealiseerd. Je vertegenwoordigt de locatie binnen de Solidus Group als lid van het Europese Leadership Team.

Op de locatie Hoogkerk werken ongeveer 100 medewerkers en wordt een omzet gerealiseerd van ongeveer 50 miljoen euro. Jij bent daarvoor, binnen de kaders van de groepsstrategie, P&L verantwoordelijk en stelt, in overleg met de Group Director Operations, de operationele strategie voor de korte en lange termijn vast.

Over de functie:

Als Plant Manager ben je en voel je jezelf verantwoordelijk voor de plant en alles wat daar bij komt kijken. Samen met het lokale Management Team vertaal je de groepsstrategie en -beleidslijnen naar uitdagende en praktische doelstellingen en verbeterpunten voor de plant in Hoogkerk. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en wordt ook enthousiast als het gaat om thema’s als innovatie en bijvoorbeeld duurzaamheid.

Je stuurt op resultaat en zorgt er voor dat de doelstellingen, bijvoorbeeld op het gebied van Safety, Health & Environment (SHE), productie output, procesbeheersing, kwaliteit (QA) en de bedrijfsvoering worden gerealiseerd. Als daadkrachtig inspirator van het Management Team stuur je zowel op teamontwikkeling als op de ontwikkeling van individuele competenties.

Je hebt een duidelijke visie op “Operational Excellence” en weet die ook op de collega’s over te brengen. Als Plant Manager zorg jij er voor dat (geïntegreerde) programma’s zoals bijvoorbeeld LEAN en World Class Maintenance succesvol worden uitgerold. Jij bent het gezicht van Solidus Solutions Hoogkerk naar onze in- en externe stakeholders en verzorgt de “externe marketing” van deze unieke vestiging.

Tenslotte ben je er voor verantwoordelijk voor dat investeringen op het gebied van kwaliteitsverbetering, kostenreductie of verhogen van de productie capaciteit tijdig worden opgeleverd het verwachte rendement opleveren.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een hbo- of wo opleiding in een technische of technisch bedrijfskundige richting en minimaal 6 jaar ervaring als Plant Manager in een vergelijkbare (internationale) productieomgeving;
 • Je bent een stevige en pragmatische persoonlijkheid, een sterke communicator (Nederlands en Engels) en beschikt over natuurlijk leiderschap en een gezonde dosis organisatiesensitiviteit;
 • Je hebt kennis van of ervaring met LEAN-methodieken en Continuous Improvement en je hebt een trackrecord als het gaat om procesverbetering (Operational Excellence);
 • Je hebt oog voor de korte en de lange termijn, werkt volgens een herkenbare structuur en boekt ook resultaat;
 • Je wordt graag uitgedaagd het beste uit jezelf en je team naar boven te halen en spreekt anderen aan op het behalen van resultaten.

Ons aanbod

Als Plant Manager bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, goede pensioenregeling, een bonusregeling en een leaseauto. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Plant Manager Hoogkerk, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter).

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je via email contact opnemen met Niek Visarius, Group Director Operations (niek.visarius@solidus-solutions.com) of bellen met Mark Kwant via telefoonnummer 0031 6 28969900.

Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze vernieuwde website www.solidus-solutions.com

WERKVOORBEREIDER (E&I)

Werkvoorbereider (E&I)

Solidus Solutions Hoogkerk

Dynamiek, afwisseling en het plannen en coördineren van  onderhoudstops en  planmatig onderhoud, daar moet je aan denken in deze uitdagende functie! Jij zorgt er voor dat alles tot in detail is voorbereid zodat alle werkzaamheden zonder oponthoud en binnen budget kunnen worden uitgevoerd. Zodat we steeds op tijd onze interne- en externe klanten kunnen beleveren en onze indrukwekkende kartonmachines bij onderhoud zo kort mogelijk uit bedrijf zijn.

Over de functie

In deze uitdagende functie ben jij als werkvoorbereider verantwoordelijk voor het hele traject van planning en voorbereiding en heb je een belangrijke rol bij de organisatie van planmatig onderhoud. Dat begint bij het schrijven van technische opdrachtstellingen (de businesscase), het meedenken over de keuze van de leveranciers en het maken van de calculaties voor de budgethouder.

Ook stel je de werkinstructies op, bepaal je de tijdsbesteding voor de verschillende werkzaamheden en  zorg je er voor dat alle uitvoeringsdocumenten aanwezig zijn. Je bestelt de benodigde materialen en het materieel en zorgt er voor dat alle betrokken vooraf op de hoogte zijn van de projectplanning en -details.

Bij de aftrap van het project of de onderhoudsstop verzorg je tool box meetings voor alle betrokkenen zodat iedereen op de hoogte is van de werkinstructies en de veiligheidseisen goed worden nageleefd. Tijdens de uitvoering zie je er op toe dat de werkzaamheden volgens planning en budget verlopen. Tenslotte zorg je er voor dat de technische documentatie netjes in ons onderhoudssysteem Ultimo is vastgelegd.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde mbo opleiding in de (Electro)technische richting en enkele jaren werkervaring als werkvoorbereider E&I binnen een industriële werkomgeving;
 • Onze ideale kandidaat heeft ook (enige) ervaring met of kennis van mechanische technieken;
 • We geven je graag de ruimte om deze nieuwe functie binnen Solidus Solutions professioneel neer te zetten en onze ambitie van World Class Maintenance verder te helpen verwezenlijken;
 • Je bent een stevige gesprekspartner die zelfstandig de lijnen uitzet en gestructureerd en planmatig werkt;
 • Je herkent jezelf in het volgende profiel: nieuwsgierig, teamplayer, communicatief vaardig (ook in het Engels en Duits), ondernemend, ambitieus en resultaatgericht;
 • En tenslotte heb je de drive om jezelf professioneel steeds te blijven ontwikkelen.

Ons aanbod

Als Werkvoorbereider bij SOLIDUS SOLUTIONS bieden we jou een uitdagende functie, een aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket, goede opleidingsfaciliteiten en een podium om jouw ambitie als professional in een dynamische productie omgeving waar te maken. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s en waarin je veel verantwoordelijkheid, ontwikkelingsmogelijkheden en zelfstandigheid gaat ervaren. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Werkvoorbereider, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 6 april 2020.

Wil je eerst meer weten over ons bedrijf, deze vacature of een van onze andere vacatures? Neem even contact op met Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900.

Hoogstraten (Belgium)

FLEXODRUKKER

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 14 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Voor SOLIDUS SOLUTIONS BELGIUM, gevestigd in Hoogstraten, zijn wij op zoek naar een Flexodrukker.

Als Flexodrukker heb je de belangrijke taak om onze massiefkartonnen verpakkingsmiddelen te bedrukken en een uniek gezicht te geven! Een belangrijke verantwoordelijkheid, want we blijven de hooggespannen verwachtingen van onze klanten natuurlijk graag waar maken. Als vakman stel je hoge eisen aan je eigen werk en ben je pas tevreden bij een perfect drukresultaat.

De functie

Als Flexodrukker

 • Ben je na een intern opleidingstraject, waarin we je opleiden op een van de drukmachines, in staat om jouw drukmachine te bedienen;
 • Heb je affiniteit met techniek, want je gaat ook omstellen en eerste lijn onderhoud aan “jouw” machine verrichten en bij complexe storingen de monteurs assisteren;
 • Zorg je voor een efficiënt procesverloop en staat kwaliteit en veiligheid centraal in al je werkzaamheden;
 • Verwachten we van je dat je ook het initiatief neemt om je eigen werk te organiseren;
 • Verzorg je zelf ook de aan- en afvoer van grondstoffen, producten en halffabricaten;
 • Draag je zorg voor continu verbeteren van het drukproces, signaleer je procesafwijkingen en neem je daar gepast actie op;
 • Houd je het overzicht en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf naar boven te halen.

De functie-eisen

Als Flexodrukker

 • Heb je een afgeronde technische drukopleiding op A2/A3 niveau of heb je door werkervaring een gelijkwaardig kwalificatie niveau;
 • Heb je minimaal 2 jaar ervaring als flexodrukker binnen de sector opgedaan;
 • Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je ook bereid om in jezelf te investeren door het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Werk je in een voltijdse tewerkstelling in een ploegensysteem;
 • Voel jij je prettig in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en in teamverband kunt werken;
 • Investeren wij graag in jou door je te faciliteren met specifieke opleidingen en een uitgebreid inwerktraject.
 • En bieden we je ook graag lange termijn perspectief als je de verwachtingen waar maakt. 

Ons aanbod

We bieden jou een goed salaris en uitstekende secundaire voorwaarden. En een prettige werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s. En uiteraard ook een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van vacature Flexodrukker, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter).

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Inge Lanslots via inge.lanslots@solidus-solutions.com.

Oude Pekela (the Netherlands)

AREA SALES MANAGER

Area Sales Manager

Solidus Solutions

Als Area Sales Manager werk je met uitdagende commerciële doelstellingen en leg je samen met je collega’s de basis voor het verder versterken van de positie van marktleider van Solidus Solutions in de Benelux. Onze duurzame verpakkingsmaterialen leveren we aan klanten op verschillende eindmarkten, zoals food & beverage, consumentengoederen en industriële toepassingen.

Als geen ander weet jij hoe een klantenportefeuille effectief gemanaged moet worden in bestaande en nieuwe markten. Door effectief relatiemanagement en een creatieve aanpak weet jij de gewenste commerciële resultaten te behalen en de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Jij hebt de drive, skills en ambitie om onze snel groeiende organisatie van commerciële impulsen te voorzien en bent op zoek naar een functie waarin je het verschil kunt maken.

Over de functie

Als Area Sales Manager vertrouwen we jou een eigen klantenportefeuille toe die je samen met de verkoop binnendienst beheert en verder uitbouwt. Een leuke en afwisselende  functie waarin je de organisatie naar buiten toe representeert en waarin een beroep wordt gedaan op je kwaliteiten als accountmanager en op je sales instinct! En waarin je primair verantwoordelijk bent voor het realiseren van de overeengekomen verkoopdoelstellingen op het gebied van volume, omzet en marge.

Je gaat aan de slag met uitdagende commerciële targets, bouwt aan duurzame klantrelaties en zoekt voortdurend naar nieuwe kansen en mogelijkheden om onze producten op de markt te zetten. Je hebt een neus voor commerciële mogelijkheden, werkt volgens een herkenbare structuur, en je bent primair verantwoordelijk voor een efficiënte follow-up in de uitwerking van offertes en gemaakte afspraken. Daar helpt het nieuwe CRM systeem Salesforce jou en je collega’s van de verkoopbinnendienst je om het overzicht te bewaren.

Door voortdurend in contact te blijven met bestaande en potentiele klanten weet jij wat er in de markt speelt. En ben je ook steeds alert op de ontwikkelingen in die markt. Je verzamelt en deelt strategische marktinformatie en hebt een actieve rol bij het op de markt zetten van productinnovaties. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Sales Director Converting Benelux.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding in de commerciële richting en minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare sales positie, bij voorkeur in een internationale verkooporganisatie of in de wereld van papier- en karton of de verpakkingsindustrie;
 • Je bent een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met praktische commerciële aanleg en focus en je wordt graag uitgedaagd met ambitieuze doelstellingen;
 • Als relatiebeheerder, accountmanager en vastberaden onderhandelaar beschik je uiteraard over uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
 • Je kunt goed overweg met de MS Office applicaties en ERP-systemen (bij Solidus Solutions werken we met Salesforce CRM);
 • Tenslotte werk je vanuit een van onze Converter locaties in Oude Pekela of Zutphen en ben je bereid om te reizen voor je werk.

Ons aanbod

Als Area Sales Manager bij Solidus Solutions bieden we jou een uitdagende functie in onze internationale en dynamische productieomgeving. Als professional bieden we je graag de ruimte om onze commerciële doelstellingen te helpen realiseren. We bieden je verder een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, carrièreperspectieven en ontwikkelmogelijkheden. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Area Sales Manager, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 13 april 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met met Mark Kwant (Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900.

GROUP SUPPLY CHAIN ANALIST

Group Supply Chain Analist

Solidus Solutions Oude Pekela

Als Group Supply Chain Analist werk je in een dynamische en snel groeiende organisatie waar we dagelijks voor tal van Supply Chain uitdagingen staan. Wij bieden je graag het platform waarop jij je talent kunt ontwikkelen zodat jij een snelle ontwikkeling in je (internationale) carrière kunt maken.  En op groep niveau kunt meedenken en invloed kunt uitoefenen op onze Sales en Operations performance.

Je gaat aan de slag met analyses en adviseert bij complexe procesvraagstukken. Ingewikkeld? Niet voor jou, want jij weet waar de essentiële data  te vinden is en kunt die gemakkelijk transformeren tot kengetallen op overzichtelijke dashboards. Heel belangrijk, want verschillende afdelingen maken daar dagelijks gebruik van.

Over de functie

Als Group Supply Chain Analist vervul je voor de productie locaties de brugfunctie tussen Sales, Operations en Planning. Primair gaat het daarbij natuurlijk om het verwerken en analyseren van alle beschikbare informatie (bijvoorbeeld historische data, voorspellingen, klantinformatie en trends) te vertalen naar managementinformatie (KPI’s) om de verkoop-voorspellingen, productieplanning en voorraadniveaus zo efficiënt mogelijk op elkaar af te stemmen.

Een belangrijke verantwoordelijkheid, want jij signaleert de knelpunten binnen de Groep en komt proactief met verbetervoorstellen om het SI & OP proces zo goed mogelijk te optimaliseren. Jij gaat met gerichte vraagstellingen aan de slag en zorgt er door scherpe analyses en gericht advies voor dat we de beschikbare productiecapaciteit op de verschillende locaties nog beter kunnen benutten en dat we onze leverbetrouwbaarheid en servicegraad voor onze klanten kunnen optimaliseren.

Je komt te werken in een enthousiast team van professionals en wordt ingezet op uitdagende projecten die er op zijn gericht om de ambitieuze doelstellingen van Solidus Solutions te realiseren.

Onze verwachtingen

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde bachelor of master opleiding, bijvoorbeeld in de richting Logistiek, Supply Chain Management of Technische Bedrijfskunde en minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol in een industriële omgeving;
 • Je bent een prettige en pragmatische persoonlijkheid en een stevige sparringpartner als het gaat om SI & OP gerelateerde vraagstukken;
 • Je hebt een sterk ontwikkeld cijfermatig en analytisch inzicht en ook ben je in staat om analyses om te zetten in praktisch advies;
 • Je bent communicatief vaardig (Nederlands en Engels) en kunt een brugfunctie vervullen tussen de verschillende afdelingen die bij het SI & OP proces betrokken zijn;
 • Verder ben je nieuwsgierig, besluitvaardig, ondernemend en heb je de persoonlijke ambitie om met onze organisatie mee te groeien en jezelf verder te blijven ontwikkelen.

Ons aanbod

Als Group Supply Chain Analist start je in een dynamische en internationale organisatie die net als jij ambitieuze plannen heeft waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een goed salaris, goede secundaire voorwaarden en goede opleidingsfaciliteiten. Maar bovenal bieden we een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je als jonge professional verder te ontwikkelen.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Group Supply Chain Analist, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 7 april 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Anita Trip, Group Manager Supply Chain, via emailadres: anita.trip@solidus-solutions.com of met Mark Kwant  (Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900 of e-mailadres: mark.kwant@solidus-solutions.com.

PLANT CONTROLLER

Plant Controller

Solidus Solutions Oude Pekela (standplaats)

Til jij straks de business control functie voor onze grootste productielocatie in Bad Nieuweschans, waar we oud papier recyclen om daar hoogwaardig karton van te maken, naar een hoger niveau? Grote kans! Als lid van het lokale management team ben jij natuurlijk steeds “in control” en adviseer je over alle voorkomende financiële vraagstukken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de business control cyclus, verzorgt en verbetert de financiële verslaglegging in lijn met de Groep Reporting richtlijnen (IFRS) en je managet de financiële administratie.

Over de functie

Als Plant Controller heb je een belangrijke functie en ben je lokaal verantwoordelijk voor het uitrollen van het nieuwe financial control framewerk (AO/IC). Jij bent aan zet als het gaat om de financieel economische onderbouwing van alle lokale businessactiviteiten zoals de voorbereiding van de forecast- en budgetteringsronde, het opstellen van de maandelijkse, kwartaal- en jaarrapportages en de begeleiding van interne financiële audits en accountantscontroles. Ook verzorg je de BTW aangifte voor 4 fabrieken (de Mills) in Nederland en ben je nauw betrokken bij het opstellen van businesscases en investeringsvoorstellen.

Je vertaalt de beleids- en verslaggevingsregels van de Groep naar een logische financiële structuur en praktische financieel administratieve werkprocessen voor de plant. Vanuit jouw functie overzie je alle financiële processen, jij zorgt voor continu inzicht in de financiële resultaten en de plantprestaties.

Met scherpe bedrijfseconomische analyses en rapportages van alle beschikbare financiële data signaleer je trends of afwijkingen ten opzichte van de geformuleerde doelstellingen in een vroeg stadium. Als financieel businesspartner is het jouw rol om het plantmanagement en de overige stakeholders binnen de organisatie hierover gericht te adviseren.

In deze uitdagende en dynamische functie rapporteer je aan de Senior Controller Mills. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Oude Pekela in een enthousiast team van plantcontrollers en financieel analisten.

De functie-eisen

Als Plant Controller

 • Heb je een relevant hbo/wo diploma richting Controlling, BE of Accountancy en bij voorkeur al enkele jaren ervaring als lid van een auditteam of als controller in een industriële- of productieomgeving;
 • Ben je een prettige en pragmatische persoonlijkheid en een stevige sparringpartner voor het lokale MT als het gaat om financieel-economische vraagstukken;
 • Beschik je over uitstekende analytische- en communicatieve vaardigheden (Engels en Nederlands) en heb je kennis van en ervaring met het uitvoeren of begeleiden van financiële audits, businesscontrolling en financiële rapportages (IFRS en NL-GAAP);
 • Heb je affiniteit met ICT, want binnen de groep wordt nu nog gewerkt met eigen maatwerk ERP pakketten;
 • En ben je nieuwsgierig, ondernemend en heb je de persoonlijke ambitie om met onze organisatie mee te groeien en jezelf verder te blijven ontwikkelen.

Ons aanbod

Als Plant Controller bij SOLIDUS SOLUTIONS bieden we jou een uitdagende functie in onze internationale en dynamische productie omgeving, waar jij de ruimte krijgt om de business control naar een hoger niveau te brengen. We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, carrièreperspectieven en mogelijkheden om je als Finance Professional verder te ontwikkelen. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Plant Controller, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 30 maart 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Mark Kwant via email (mark.kwant@solidus-solutions.com) of via telefoonnummer 0031 6 28969900. Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze website www.solidus-solutions.com

TECHNISCH MANAGER

Technisch Manager

Oude Pekela

Speel jij straks een sleutelrol in het verder professionaliseren en optimaliseren van het onderhoud op onze locatie in Oude Pekela? Grote kans! Als rechterhand van de Plantmanager en lid van het locatie Management Team, ben je actief betrokken bij alle aspecten van de bedrijfsvoering en zet je een herkenbaar onderhoudsbeleid neer.

Over de functie

Als Technisch Manager ben je en voel je jezelf verantwoordelijk voor het onderhoud van alle productiemiddelen van onze plant in Oude Pekela, waar we met een indrukwekkende machine van zo’n 100 meter lengte jaarlijks ongeveer 60.000 kilo karton uit gerecycled papier produceren. En daar komt heel wat bij kijken! Om die reden organiseren we het onderhoud zoveel mogelijk in onderhoudstops en werken we bij voorkeur volgens industriële standaarden. Dus als jij je werk goed doet, blijven onze papiermachines in uitstekende conditie en kunnen ze bij voorkeur 7×24 uur blijven produceren.

Een uitdagende en vooral leuke functie waarin jij als linking-pin tussen de project- en onderhoudsorganisatie er voor zorgt dat alle activiteiten op elkaar zijn afgestemd en het onderhoud soepel wordt ingericht. Je werkt intensief samen met alle in- en externe stakeholders zoals bijvoorbeeld de afdelingen Operations, Inkoop, Finance, HSE, Projectleiders, Reliability Engineers en uitvoerende partijen.

Als professional heb je natuurlijk een duidelijke visie hoe onderhoud in een volcontinu productieomgeving georganiseerd moet worden en haal je er ook plezier uit om die over te brengen op je omgeving. Jij zorgt in deze dynamische omgeving voor overzicht door de effectiviteit van het onderhoudsproces voortdurend te monitoren, daarover te rapporteren en bij te sturen als dat nodig is.

Vanuit je MT rol ben je actief betrokken bij de totstandkoming van middellange- en lange termijn plannen en bij de uitvoering van projecten. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de uitrol van (geïntegreerde) programma’s zoals LEAN en Technical Assetmanagement en het realiseren van energiereductie doelstellingen. Of aan projecten die voortkomen uit investeringen die gericht zijn op kwaliteits- en efficiency verbetering, kostenreductie of het verhogen van de productiecapaciteit.

Uiteraard sta je er niet alleen voor! Het onderhoudsteam, met wie je straks de overeengekomen onderhoudsdoelstellingen realiseert bestaat uit 11 onderhoudsmonteurs, 2 onderhoudsengineers, een besturingstechnicus en de beheerder van het technisch magazijn. Stuk voor stuk professionals die goed zijn in hun vak met wie jij gericht als coachend leidinggevende werkt aan de verdere ontwikkeling van kennis, competenties en vaardigheden.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een hbo opleiding in een technische- of technisch bedrijfskundige richting, minstens 5 jaar ervaring in een (productie)omgeving en hebt jezelf bewezen als het gaat om het organiseren van onderhoud;
 • Je bent een stevige en pragmatische persoonlijkheid, hebt een coachende leiderschapsstijl en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
 • Je bent gewend om projectmatig te werken en hebt oog voor de korte en de lange termijn en komt met een herkenbare en gestructureerde werkaanpak tot aantoonbare resultaten;
 • Tenslotte ben je ambitieus en wordt je graag uitgedaagd het beste uit jezelf en je team naar boven te halen.

Ons aanbod

Als Technisch Manager bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, goede pensioenregeling, opleidingsfaciliteiten, doorgroeimogelijkheden en een prima reiskostenvergoeding. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Technisch Manager Oude Pekela, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 15 april 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Mark Kwant, Corporate Recruiter via email (mark.kwant@solidus-solutions.com) of via telefoonnummer 0031 6 28969900. Wil je meer informatie over SOLIDUS SOLUTIONS en onze producten? Kijk dan even op onze website www.solidus-solutions.com

PRODUCTIELEIDER

Productieleider

Solidus Solutions Oude Pekela (Mill)

Als Productieleider organiseer en coördineer je het productieproces van onze imponerende kartonmachine. De belangrijkste uitdagingen in deze functie liggen op het gebied van het organiseren van een optimale personeelsbezetting, efficiency vraagstukken, kwaliteitsverbetering, kostenreductie en het verhogen van de productiecapaciteit.  Als lid van het lokale Management Team heb je te maken met alle aspecten van de bedrijfsvoering en heb je een belangrijke rol bij de uitrol van (geïntegreerde) programma’s op de locatie zoals bijvoorbeeld Lean en WCM. Interessant? Lees dan snel verder.

Over de functie

Als Productieleider ben je verantwoordelijk voor een operationele productie-unit die volcontinu (7×24) karton produceert uit gerecycled papier. Je geeft leiding aan ongeveer 50 medewerkers die in een 5 ploegenrooster werkzaam zijn.  Jij zorgt er voor dat de afgesproken productiedoelstellingen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, kwaliteit, financiële targets, procesbeheersing en Health & Environment worden gerealiseerd.

Een hele uitdaging omdat je zelf in dagdienst werkt en jouw medewerkers dus niet iedere dag persoonlijk spreekt. Dat hoeft ook niet, want jij stuurt op zelfredzaamheid binnen de teams, op operational excellence en op continu verbeteren en je zorgt er door een coachende leiderschapsstijl voor dat iedereen goed is toegerust voor het werk dat gebeuren moet. Je werkt gericht aan de ontwikkeling van kennis, competenties en vaardigheden van individuele medewerkers en teams en geeft uitvoering te geven aan het personeelsbeleid.

De functie is erg divers en zien wij ook als een ideale opstap voor een managerial rol als volgende stap in je loopbaan. Naast je operationele verantwoordelijkheden dagen we je dan ook graag uit om mee te denken en een actieve bijdrage te leveren aan de besluitvorming in het lokale management team en bij de uitvoering van projecten. Je bent nauw betrokken bij het opstellen van het onderhoud- en investeringsbudget voor de locatie en bij de lancering van product- en procesinnovaties. En bij de uitrol van (geïntegreerde) programma’s en investeringen die gericht zijn op kwaliteitsverbetering, kostenreductie of het verhogen van de productiecapaciteit.

Onze verwachtingen

 • Je hebt minimaal een hbo opleiding in een technische- of bedrijfskundige richting, bijvoorbeeld Scheikundige Technologie of Technische Bedrijfskunde en je hebt al enige (leidinggevende) ervaring opgedaan in een productieomgeving;
 • Je bent een stevige en pragmatische persoonlijkheid, je hebt uitstekende analytische – en communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels) en een gezonde ambitie;
 • Je hebt oog voor de korte- en de lange termijn, werkt volgens een herkenbare structuur en boekt ook resultaat;
 • Je hebt kennis van of ervaring met LEAN-methodieken, Continuous Improvement en Operational Excellence;
 • Tenslotte wordt je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf en je team naar boven te halen en durf je anderen aan te spreken op het behalen van resultaten.

Ons aanbod

Als Productieleider bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, goede pensioenregeling, opleidingsfaciliteiten, doorgroeimogelijkheden en een prima reiskostenvergoeding. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Productieleider, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 21 april 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Mark Kwant, Corporate Recruiter via email (mark.kwant@solidus-solutions.com) of via telefoonnummer 0031 6 28969900.

Zutphen (the Netherlands)

AREA SALES MANAGER

Area Sales Manager

Solidus Solutions

Als Area Sales Manager werk je met uitdagende commerciële doelstellingen en leg je samen met je collega’s de basis voor het verder versterken van de positie van marktleider van Solidus Solutions in de Benelux. Onze duurzame verpakkingsmaterialen leveren we aan klanten op verschillende eindmarkten, zoals food & beverage, consumentengoederen en industriële toepassingen.

Als geen ander weet jij hoe een klantenportefeuille effectief gemanaged moet worden in bestaande en nieuwe markten. Door effectief relatiemanagement en een creatieve aanpak weet jij de gewenste commerciële resultaten te behalen en de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Jij hebt de drive, skills en ambitie om onze snel groeiende organisatie van commerciële impulsen te voorzien en bent op zoek naar een functie waarin je het verschil kunt maken.

Over de functie

Als Area Sales Manager vertrouwen we jou een eigen klantenportefeuille toe die je samen met de verkoop binnendienst beheert en verder uitbouwt. Een leuke en afwisselende  functie waarin je de organisatie naar buiten toe representeert en waarin een beroep wordt gedaan op je kwaliteiten als accountmanager en op je sales instinct! En waarin je primair verantwoordelijk bent voor het realiseren van de overeengekomen verkoopdoelstellingen op het gebied van volume, omzet en marge.

Je gaat aan de slag met uitdagende commerciële targets, bouwt aan duurzame klantrelaties en zoekt voortdurend naar nieuwe kansen en mogelijkheden om onze producten op de markt te zetten. Je hebt een neus voor commerciële mogelijkheden, werkt volgens een herkenbare structuur, en je bent primair verantwoordelijk voor een efficiënte follow-up in de uitwerking van offertes en gemaakte afspraken. Daar helpt het nieuwe CRM systeem Salesforce jou en je collega’s van de verkoopbinnendienst je om het overzicht te bewaren.

Door voortdurend in contact te blijven met bestaande en potentiele klanten weet jij wat er in de markt speelt. En ben je ook steeds alert op de ontwikkelingen in die markt. Je verzamelt en deelt strategische marktinformatie en hebt een actieve rol bij het op de markt zetten van productinnovaties. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Sales Director Converting Benelux.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding in de commerciële richting en minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare sales positie, bij voorkeur in een internationale verkooporganisatie of in de wereld van papier- en karton of de verpakkingsindustrie;
 • Je bent een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met praktische commerciële aanleg en focus en je wordt graag uitgedaagd met ambitieuze doelstellingen;
 • Als relatiebeheerder, accountmanager en vastberaden onderhandelaar beschik je uiteraard over uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
 • Je kunt goed overweg met de MS Office applicaties en ERP-systemen (bij Solidus Solutions werken we met Salesforce CRM);
 • Tenslotte werk je vanuit een van onze Converter locaties in Oude Pekela of Zutphen en ben je bereid om te reizen voor je werk.

Ons aanbod

Als Area Sales Manager bij Solidus Solutions bieden we jou een uitdagende functie in onze internationale en dynamische productieomgeving. Als professional bieden we je graag de ruimte om onze commerciële doelstellingen te helpen realiseren. We bieden je verder een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, carrièreperspectieven en ontwikkelmogelijkheden. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 400 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 15 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Area Sales Manager, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 13 april 2020.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met met Mark Kwant (Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900.

Internships at SOLIDUS SOLUTIONS

SOLIDUS SOLUTIONS is an accredited learning company, offering internships in all fields of the organization at various levels of study. The trainee is assigned a mentor in the organization that supports, advises, gives feedback and, of course, gives an important boost to growing in your future career.

One of our interns at our Mill in Hoogkerk (NL), Emma, made a wonderful vlog to show the daily life of a trainee at SOLIDUS SOLUTIONS. Check it out below!

Do you also want a challenging internship or graduation internship at one of our locations? Don’t hesitate and send an e-mail to .

Our locations

Application form

 • Upload your resume and motivation letter:
  Drop files here or
  Accepted file types: pdf.
  • The purpose of processing your personal data by Solidus Solutions is to enter an agreement. Please refer to the Privacy Statement for further information about processing personal data in general and your rights about this processing. Solidus Solutions will store this data for a period of four (4) weeks after closing the application procedure. After this period, the personal data will be erased or anonymized. If you allow Solidus Solutions to store your application data for the maximum of one (1) year, please give consent below.