Trabajar en SOLIDUS SOLUTIONS

Trabajar en Solidus Solutions significa trabajar en una organización internacional en la industria de cartón sólido y embalajes. Solidus Solutions ofrece soluciones integradas y se especializa en la producción de cartón sólido y de envases de cartón sólido reciclable. El cartón sólido que producimos es un embalaje excelente, que ofrece soluciones duraderas e innovadoras con innumerables beneficios. Hoy en día, nuestros productos se pueden encontrar incluso en el aire, puesto que hemos desarrollado soluciones innovadoras para la industria de la aviación. Manejamos el proceso entero de papel reciclado, con 13 lugares de producción y dos oficinas de ventas, repartidos por varios países europeos. Con aproximadamente 1500 empleados, nos esforzamos por lograr ofrecer cartón sólido de la mayor calidad posible para varios productos, industrias y países alrededor del mundo.

¿Es una persona apasionada? ¿Es una persona orientada al cliente? ¿La atención en la calidad es importante para usted? ¿Toma responsabilidades en su trabajo de manera profesional? ¿Se toma su desarrollo personal seriamente?, ¿está comprometido y quiere aportar un valor añadido a nuestra organización? Si es así, ¡le estamos buscando! No dude en responder a uno de los siguientes puestos vacantes o enviar una solicitud de trabajo espontánea a careers@solidus-solutions.com.

Nuestros puestos vacantes actuales son:

Bad Nieuweschans (the Netherlands)

MEDEWERKER GEBOUWENBEHEER

Medewerker Gebouwenbeheer  

Bad Nieuweschans

Zie jij het als uitdaging om de gebouwen en het bedrijfsterrein van onze vestiging in Bad Nieuweschans te beheren? Dan is deze nieuwe functie net iets voor jou! Een afwisselende functie waarin je verantwoordelijk bent voor het coördineren van het operationele onderhoud en het beheer van gebouwen en terreinen, transportmiddelen, sanitaire voorzieningen, airco’s, riolen, opslagtanks, hijsmiddelen, etc.

Jij zorgt ervoor dat alle eisen op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu netjes worden nageleefd en dat keuringen en certificeringen tijdig worden uitgevoerd. En dat betekent vooral veel communiceren en netwerken; met interne klanten, externe leveranciers en specialisten. Interessant? Lees dan snel verder.

Over de functie

Als Medewerker Gebouwenbeheer coördineer je het onderhoud en het operationele beheer van de gebouwen en terreinen en zie je erop toe dat de werkomgeving veilig, schoon en toegankelijk blijft. Als er zich ergens problemen voordoen, zorg je dat die snel worden opgelost binnen de bestaande onderhoudscontracten of zo nodig, door de inzet van externe leveranciers of specialisten.  Een veelzijdige en verantwoordelijke baan dus, want indirect zorg jij ervoor dat iedereen op het bedrijfsterrein veilig zijn of haar werk kan uitvoeren.

Binnen de locatie Bad Nieuweschans ben jij het centrale aanspreekpunt waar alle meldingen, klachten en verbetersuggesties binnenkomen met betrekking tot jouw aandachtsgebied. Jij bepaalt in overleg met de Unitleider de prioriteit en oplossingsrichting en coördineert de uitvoering van uitbestede werkzaamheden. En je zorgt ervoor dat alle werkzaamheden netjes worden gedocumenteerd en dat de bijbehorende werkinstructies en tekeningen up-to-date blijven.

Als ervaringsdeskundige adviseer je de Unitleider natuurlijk ook bij het opstellen van het meerjarig beheer- en onderhoudsplan en ondersteun je bij (verbeter)projecten en modificaties.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde mbo opleiding op het gebied van bouwkunde of techniek en bij voorkeur enkele jaren ervaring met onderhoud van gebouwen en terreinen;
 • Je hebt enige kennis van de wetten, regels en bepalingen die van toepassing zijn op gebouw- en terreinbeheer de veiligheid hiervan;
 • Je herkent jezelf in de volgende omschrijving: hands-on/doorpakkers mentaliteit, zelfstandig, netwerker, veiligheids-, milieu- en kwaliteitsbewust, gericht op samenwerking en klantgericht;
 • Net als wij dat zijn, ben jij gedreven en ambitieus. Jij wordt graag uitgedaagd om het beste uit jezelf naar boven te halen. Het volgen van aanvullende trainingen en opleidingen hoort daar natuurlijk ook bij.

Ons aanbod

Als Medewerker Gebouwenbeheer bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Medewerker Gebouwenbeheer, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter).

Wil je eerst meer weten over ons bedrijf, deze vacature of een van de andere vacatures? Bezoek dan onze website www.solidus-solutions.com of neem contact op met Mark Kwant (Recruiter) via 0031 6 28969900 of mark.kwant@solidus-solutions.com

ONDERHOUDSMONTEUR (WTB)

Onderhoudsmonteur (Wtb)

Voor de vestigingen van Solidus Solutions in Bad Nieuweschans en Coevorden

Als Onderhoudsmonteur zorg je er voor dat onze productiemiddelen steeds in perfecte conditie blijven!  Een afwisselende en verantwoordelijke functie, want je bent niet alleen verantwoordelijk voor onderhoud en het oplossen van storingen, maar ook voor het testen, modificeren en in bedrijf stellen van machines en installaties. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je komt te werken in een professionele onderhoudsorganisatie met enthousiaste en fijne collega’s, die zich iedere dag opnieuw inzetten om uit gerecycled papier karton te maken.

Over de functie

Als Onderhoudsmonteur voer je preventief en correctief onderhoud uit aan machines en installaties en begeleid je (kleine) verbeterprojecten. Na een inwerktraject, kun je zelfstandig de technische staat van machines en de staat van het onderhoud beoordelen. Ook geven we je de ruimte om werkzaamheden vanaf de planning en de voorbereiding tot en met de uitvoering zelf te organiseren.

Als professional stop je natuurlijk niet na het oplossen van een storing, maar duik je ook in de achterliggende oorzaken en leg je die vast in het onderhoudssysteem. Is er sprake van een trend of dieperliggend probleem, dan verwachten we dat je het initiatief neemt om met een verbetervoorstel te komen.

In onze dynamische productie omgeving is alles er op gericht om als team een optimaal productieresultaat neer te zetten. Dus als je collega’s die verantwoordelijk zijn voor het E&I onderhoud een helpende hand nodig hebben, ben jij niet te beroerd om even bij te springen. Jij houdt overzicht en laat je niet van de wijs brengen door onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte.

We verwachten dat je weet wat je te doen staat en dat je de ambitie hebt om jezelf gaandeweg verder te ontwikkelen tot allround monteur. Die uitdaging gaan we graag met je aan!

Onze verwachtingen

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding op niveau 4 in de richting werktuigbouwkunde of AOT (of daarmee vergelijkbare opleiding);
 • Het zou geweldig zijn als je ook al enige ervaring hebt opgedaan als monteur in een industriële omgeving, maar ook als schoolverlater komen we graag met je in contact;
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je kennis hebt van mechanica, analysetechnieken, storing zoeken en bovendien enige kennis hebt van elektrotechnisch onderhoud, is dat zeker een voordeel;
 • Je bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je kunt goed samenwerken, werkt resultaatgericht en je voelt je thuis in een dynamische productieomgeving.

Ons aanbod

Als Onderhoudsmonteur geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 14 productielocaties en 2 verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Onderhoudsmonteur en de locatie waar je wenst te werken, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 8 september 2019.

Wil je eerst meer weten over ons bedrijf, deze vacature of een van de andere vacatures? Bezoek dan onze website www.solidus-solutions.com of neem even contact op met Mark Kwant (Recruiter) via 0031 6 28969900 of mark.kwant@solidus-solutions.com

Coevorden (the Netherlands)

ALLROUND OPERATOR

Allround Operator

Coevorden, ploegendienst (5-ploegen)

Als allround operator ben je verantwoordelijk voor de bediening van de stofbereidingsinstallatie en de rondzeefpartij. Een leuke en afwisselende functie waarin je te maken krijgt met alle operationele aspecten van het productieproces zoals bijvoorbeeld productievoorbereiding, machine instellingen, kwaliteit, procesbeheersing, onderhoud en procesverbetering. Maar ook een functie die een prima springplank kan zijn als je bijvoorbeeld de ambitie hebt om papiermaker te worden op termijn!  Interessant? Lees dan snel verder.

Over de functie

Als allround operator bewaak je de operationele gang van zaken van dit onderdeel van de kartonmachine. Jij overziet het hele productieproces en zorgt ervoor dat het productieproces efficiënt verloopt. Dat begint bij de beoordeling van de kwaliteit(gegevens) van het oud papier, het instellen van de machine en het bewaken van het procesverloop door het verrichten van allerlei metingen. En als er zich een procesafwijking voordoet, neem jij het initiatief om dit te verhelpen of bijvoorbeeld een verbetervoorstel in te dienen.

De afwisseling in deze functie zit overigens niet alleen in de operationele werkzaamheden. Naast de uitdagingen waar je als allround operator in een volcontinu productieproces dagelijks mee te maken hebt, zorg jij er samen met de collega’s van de technische dienst voor dat de machinesecties waar jij verantwoordelijk voor bent ook technisch in uitstekende staat verkeren.

Als allround operator leg jij de basis voor een kwalitatief goed eindproduct en ben je de rechterhand van de papiermaker. En je hebt de regie over de eerste sectie van onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte! Een verantwoordelijk functie waar jij 100% voor wilt gaan. En die we jou natuurlijk ook graag toevertrouwen als je gekwalificeerd bent en de ambitie hebt om door te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op MBO 4 niveau in de (proces)technische richting of bijvoorbeeld een afgeronde Vapro B opleiding;
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je ervaring als operator in de karton- of in de procesindustrie hebt, is dat zeker een pre;
 • Je staat open voor feedback en bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je gaat voor resultaat, bent zelfstandig, ondernemend en neemt graag het initiatief;
 • Als je onze verwachtingen waarmaakt, bieden wij je graag perspectief om door te groeien naar bijvoorbeeld de functie van papiermaker.

Ons aanbod

Als Allround operator bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 24 vakantiedagen, een dertiende maand, goede pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Operator Coevorden, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant. De sluitingsdatum van deze vacature is 8 september 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met  Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900 of e-mailadres:  mark.kwant@solidus-solutions.com.

 

 

ONDERHOUDSMONTEUR (WTB)

Onderhoudsmonteur (Wtb)

Voor de vestigingen van Solidus Solutions in Bad Nieuweschans en Coevorden

Als Onderhoudsmonteur zorg je er voor dat onze productiemiddelen steeds in perfecte conditie blijven!  Een afwisselende en verantwoordelijke functie, want je bent niet alleen verantwoordelijk voor onderhoud en het oplossen van storingen, maar ook voor het testen, modificeren en in bedrijf stellen van machines en installaties. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je komt te werken in een professionele onderhoudsorganisatie met enthousiaste en fijne collega’s, die zich iedere dag opnieuw inzetten om uit gerecycled papier karton te maken.

Over de functie

Als Onderhoudsmonteur voer je preventief en correctief onderhoud uit aan machines en installaties en begeleid je (kleine) verbeterprojecten. Na een inwerktraject, kun je zelfstandig de technische staat van machines en de staat van het onderhoud beoordelen. Ook geven we je de ruimte om werkzaamheden vanaf de planning en de voorbereiding tot en met de uitvoering zelf te organiseren.

Als professional stop je natuurlijk niet na het oplossen van een storing, maar duik je ook in de achterliggende oorzaken en leg je die vast in het onderhoudssysteem. Is er sprake van een trend of dieperliggend probleem, dan verwachten we dat je het initiatief neemt om met een verbetervoorstel te komen.

In onze dynamische productie omgeving is alles er op gericht om als team een optimaal productieresultaat neer te zetten. Dus als je collega’s die verantwoordelijk zijn voor het E&I onderhoud een helpende hand nodig hebben, ben jij niet te beroerd om even bij te springen. Jij houdt overzicht en laat je niet van de wijs brengen door onze imponerende kartonmachine van meer dan 100 meter lengte.

We verwachten dat je weet wat je te doen staat en dat je de ambitie hebt om jezelf gaandeweg verder te ontwikkelen tot allround monteur. Die uitdaging gaan we graag met je aan!

Onze verwachtingen

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding op niveau 4 in de richting werktuigbouwkunde of AOT (of daarmee vergelijkbare opleiding);
 • Het zou geweldig zijn als je ook al enige ervaring hebt opgedaan als monteur in een industriële omgeving, maar ook als schoolverlater komen we graag met je in contact;
 • De perfecte kandidaat bestaat niet, maar als je kennis hebt van mechanica, analysetechnieken, storing zoeken en bovendien enige kennis hebt van elektrotechnisch onderhoud, is dat zeker een voordeel;
 • Je bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling door specifieke opleidingen en cursussen te volgen;
 • Je kunt goed samenwerken, werkt resultaatgericht en je voelt je thuis in een dynamische productieomgeving.

Ons aanbod

Als Onderhoudsmonteur geef je je loopbaan een passend vervolg in een veelzijdige en internationale organisatie met ambitieuze plannen en veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Je gaat werken in een prettige werkomgeving met fijne collega’s en een prima werksfeer. We bieden je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 14 productielocaties en drie verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Onderhoudsmonteur en de locatie waar je wenst te werken, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 8 september 2019.

Wil je eerst meer weten over ons bedrijf, deze vacature of een van de andere vacatures? Bezoek dan onze website www.solidus-solutions.com of neem even contact op met Mark Kwant (Recruiter) via 0031 6 28969900 of mark.kwant@solidus-solutions.com

Hoogkerk (the Netherlands)

MAINTENANCE ENGINEER

Maintenance Engineer

Hoogkerk

Als Maintenance Engineer organiseer je het geplande onderhoud en ben je het eerste aanspreekpunt voor engineering support voor de karton producerende locaties in Noord Nederland. Deze zijn gevestigd in Hoogkerk, Bad Nieuweschans, Coevorden en Oude Pekela.  Een belangrijke functie; want daarmee heb je direct invloed op het verbeteren van de performance van onze 5 indrukwekkende kartonmachines van circa 100 meter lengte!

Of het nu gaat om het verbeteren van de technische beschikbaarheid of het beheersen van onderhoudskosten; we vertrouwen op jouw deskundigheid en advies en zetten je graag in als projectleider of teamlid om mee te denken over organisatie brede en vernieuwende onderhoudsconcepten of verbeterprojecten.

Over de functie

Als specialist heb je een belangrijk aandeel in de verdere professionalisering van onze onderhoudsorganisatie. Jouw aandachtsgebied is in eerste instantie het installatiebeheer van één van de locaties, maar je hebt ook een belangrijke  rol om in teamverband mee te denken en projectplannen te maken voor locatie overschrijdende (verbeter)projecten binnen het vakgebied.

Het is de bedoeling dat je snel een in- en extern netwerk opbouwt en het contact gaat onderhouden met specialisten van leveranciers en fabrikanten ten behoeve van het ontwikkelen, implementeren en verbeteren van de onderhoudsconcepten. En natuurlijk adviseer je de Technisch Managers en productieleiders bij het vaststellen van de lange termijn onderhoudsplannen, onderhoudsbudgetten en investeringsvoorstellen.

Je dagelijkse werkzaamheden omvatten verder het ontwikkelen van onderhoudsmethoden en programma’s en het beoordelen wijzigingsvoorstellen voor de installatie op onderhoud technische consequenties. Je geeft gericht advies over en bedenkt oplossingen voor voorkomende maintenance vraagstukken in de organisatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inrichting van het onderhoud of de verbetering van (delen van) de installatie. Waarbij jij er ook verantwoordelijk voor bent dat de bijbehorende normen, procedures en voorschriften actueel blijven.

Onze verwachtingen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in een technische richting (Werktuigbouwkunde, Algemene Operationele Techniek of soortgelijk) en relevante werkervaring als Maintenance Engineer binnen industriële en multidisciplinaire procesinstallaties;
 • Je bent een stevige gesprekspartner en verbinder en het is jouw passie om je kennis en vaardigheden in te zetten om anderen beter te laten functioneren;
 • Natuurlijk heb je ook oog voor de middellange en lange termijn en ben je gewend om met een gestructureerde aanpak aantoonbare resultaten neer te zetten;
 • Verder heb je een sterk ontwikkeld analytisch inzicht en kun je analyses ook omzetten naar praktische advisering;
 • Jij herkent jezelf in het volgende profiel: nieuwsgierig, teamplayer, communicatief vaardig (ook in het Engels en Duits), ondernemend, ambitieus en resultaatgericht;
 • Tenslotte vind je het belangrijk om jezelf als professional te blijven ontwikkelen. 

Ons aanbod

Als Maintenance Engineer bij SOLIDUS SOLUTIONS bieden we jou een uitdagende functie in onze internationale en dynamische productieomgeving, waar jij de ruimte krijgt om de onderhoudsorganisatie verder te helpen professionaliseren. In ruil daarvoor bieden we je een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 23 ATV dagen, dertiende maand, pensioenregeling en een prima reiskostenvergoeding woon/werk. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Maintenance Engineer, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 8 september 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met  Mark Kwant (Corporate Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900 of emailadres: mark.kwant@solidus-solutions.com .

Hoogstraten (Belgium)

PRODUCTIEMEDEWERKER VOUW/PLAK

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Productiemedewerker Vouw/Plak

SOLIDUS SOLUTIONS Belgium

Als Productiemedewerker Vouw/Plak heb je een gevarieerd en uitdagend werkpakket en ben je verantwoordelijk voor de productie van verpakkingsmiddelen die uit massief karton worden vervaardigd . Na een intern opleidingstraject, waarin je je op de machine kwalificeert, bedien je zelfstandig de  vouw/plak machine.

De functie

Als Productiemedewerker Vouw/Plak  

 • Kun je na een inwerktraject zelf producten en halffabricaten produceren met behulp van onze vouw-plakmachines;
 • Heb je affiniteit met techniek, want je gaat ook omstellen en eerste lijn onderhoud aan “jouw” machine verrichten en bij complexe storingen de monteurs assisteren;
 • Zorg je voor een efficiënt procesverloop en staat kwaliteit en veiligheid centraal in al je werkzaamheden;
 • Verwachten we van je dat je ook het initiatief neemt om je eigen werk te organiseren;
 • Verzorg je zelf ook de aan- en afvoer van grondstoffen, producten en half fabricaten;
 • Draag je zorg voor continu verbeteren van het vouw-plak proces en signaleer je procesafwijkingen en neem je daar gepast actie op;
 • Houd je het overzicht en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf naar boven te halen.

De functie-eisen

Als Productiemedewerker Vouw/Plak

 • Heb je een afgeronde technische opleiding op A2/A3 niveau of heb je door werkervaring een gelijkwaardig kwalificatieniveau;
 • Heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring opgedaan binnen de sector in een vergelijkbare functie;
 • Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je ook bereid om in jezelf te investeren door het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Werk je in een voltijdse tewerkstelling in een ploegensysteem;
 • Voel jij je prettig in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en in teamverband kunt werken;
 • Investeren wij graag in jou door je te faciliteren met specifieke opleidingen en een uitgebreid inwerktraject.
 • En bieden we je ook graag lange termijn perspectief als je de verwachtingen waar maakt.

Ons aanbod

Een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden conform de sector. Maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van Productiemedewerker Vouw/Plak, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 15 september 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Inge Lanslots via inge.lanslots@solidus-solutions.com.

PRODUCTIEMEDEWERKER STANS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Productiemedewerker Stans

SOLIDUS SOLUTIONS Belgium

Als Productiemedewerker Stans heb je een gevarieerd en uitdagend werkpakket en ben je verantwoordelijk voor de productie van verpakkingsmiddelen die uit massief karton worden vervaardigd . Na een intern opleidingstraject, waarin je je op de machine kwalificeert, bedien je zelfstandig de  vouw/plak machine.

De functie

Als Productiemedewerker Stans  

 • Kun je na een inwerktraject zelf producten en halffabricaten produceren met behulp van onze stansmachines;
 • Heb je affiniteit met techniek, want je gaat ook omstellen en eerste lijn onderhoud aan “jouw” machine verrichten en bij complexe storingen de monteurs assisteren;
 • Zorg je voor een efficiënt procesverloop en staat kwaliteit en veiligheid centraal in al je werkzaamheden;
 • Verwachten we van je dat je ook het initiatief neemt om je eigen werk te organiseren;
 • Verzorg je zelf ook de aan- en afvoer van grondstoffen, producten en halffabricaten;
 • Draag je zorg voor continu verbeteren van het vouw-plak proces en signaleer je procesafwijkingen en neem je daar gepast actie op;
 • Houd je het overzicht en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf naar boven te halen.

De functie-eisen

Als Productiemedewerker Stans 

 • Heb je een afgeronde technische opleiding op A2/A3 niveau of heb je door werkervaring een gelijkwaardig kwalificatieniveau;
 • Heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring opgedaan binnen de sector in een vergelijkbare functie;
 • Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je ook bereid om in jezelf te investeren door het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Werk je in een voltijdse tewerkstelling in een ploegensysteem;
 • Voel jij je prettig in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en in teamverband kunt werken;
 • Investeren wij graag in jou door je te faciliteren met specifieke opleidingen en een uitgebreid inwerktraject.
 • En bieden we je ook graag lange termijn perspectief als je de verwachtingen waar maakt.

Ons aanbod

Een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden conform de sector. Maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van Productiemedewerker Stans, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 15 september 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Inge Lanslots via inge.lanslots@solidus-solutions.com.

FLEXODRUKKER

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 14 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Voor SOLIDUS SOLUTIONS BELGIUM, gevestigd in Hoogstraten, zijn wij op zoek naar een Flexodrukker.

Als Flexodrukker heb je de belangrijke taak om onze massiefkartonnen verpakkingsmiddelen te bedrukken en een uniek gezicht te geven! Een belangrijke verantwoordelijkheid, want we blijven de hooggespannen verwachtingen van onze klanten natuurlijk graag waar maken. Als vakman stel je hoge eisen aan je eigen werk en ben je pas tevreden bij een perfect drukresultaat.

De functie

Als Flexodrukker

 • Ben je na een intern opleidingstraject, waarin we je opleiden op een van de drukmachines, in staat om jouw drukmachine te bedienen;
 • Heb je affiniteit met techniek, want je gaat ook omstellen en eerste lijn onderhoud aan “jouw” machine verrichten en bij complexe storingen de monteurs assisteren;
 • Zorg je voor een efficiënt procesverloop en staat kwaliteit en veiligheid centraal in al je werkzaamheden;
 • Verwachten we van je dat je ook het initiatief neemt om je eigen werk te organiseren;
 • Verzorg je zelf ook de aan- en afvoer van grondstoffen, producten en halffabricaten;
 • Draag je zorg voor continu verbeteren van het drukproces, signaleer je procesafwijkingen en neem je daar gepast actie op;
 • Houd je het overzicht en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf naar boven te halen. 

De functie-eisen

Als Flexodrukker

 • Heb je een afgeronde technische drukopleiding op A2/A3 niveau of heb je door werkervaring een gelijkwaardig kwalificatie niveau;
 • Heb je minimaal 2 jaar ervaring als flexodrukker binnen de sector opgedaan;
 • Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je ook bereid om in jezelf te investeren door het volgen van opleidingen en cursussen;
 • Werk je in een voltijdse tewerkstelling in een ploegensysteem;
 • Voel jij je prettig in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en in teamverband kunt werken;
 • Investeren wij graag in jou door je te faciliteren met specifieke opleidingen en een uitgebreid inwerktraject.
 • En bieden we je ook graag lange termijn perspectief als je de verwachtingen waar maakt.

Ons aanbod

We bieden jou een goed salaris en uitstekende secundaire voorwaarden. En een prettige werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s. En uiteraard ook een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV, onder vermelding van vacature Flexodrukker, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 15 september 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Inge Lanslots via inge.lanslots@solidus-solutions.com.

FINANCE MANAGER

Finance Manager

Solidus Solutions Belgium, Hoogstraten

Til jij straks de business control functie binnen deze dynamische converter locatie, waar verpakkingen van karton worden vervaardigd, naar een hoger niveau? Grote kans! Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de business control cyclus en de uitvoering van de financiële administratie. Als lid van het lokale management team ben jij steeds “in control” en adviseer je in de breedte over alle voorkomende financiële  vraagstukken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het opzetten van kostprijscalculaties en  investeringsanalyses of het inzoomen op efficiency verschillen. Aan de hand van jouw scherpe analyses en adviezen zorg je voor continu inzicht in de financiële performance van de site. Daarnaast ligt er de uitdaging om samen met de collega controllers van andere converterlocaties onze ambitie van  “worldclass finance” verder uit te werken en waar te maken.

Over de functie

Als Finance Manager heb je de drive en ambitie om een bijdrage te leveren aan het transitieproces van onze snel groeiende organisatie. Wij dagen je graag uit om de business control cyclus (AO/IC) mee op te zetten en verder te verfijnen en het nieuwe financial control framewerk uit te rollen. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je stuurt een team aan van 4 financials en weet hen te inspireren om samen de financiële processen verder te professionaliseren.

Vanuit jouw positie overzie je alle financiële processen en zorg je door heldere analyse van financiële data en gerichte rapportages voor inzicht in de siteprestaties. Jij bent aan zet als het gaat om de financieel economische onderbouwing, rapportering en –analyse van alle businessactiviteiten van Solidus Solutions Belgium. Ook de voorbereiding van de forecast- en budgetteringsronde, het opstellen van de maandelijkse-, kwartaal- en jaarrapportages en de begeleiding van interne audits en accountantscontroles horen daar bij.

In deze uitdagende en dynamische functie rapporteer je hiërarchisch aan de Plant Manager en functioneel aan de Senior Controller Converting.

De functie-eisen

Als Finance manager

 • Heb je bij voorkeur een relevante bachelor of masteropleiding afgerond (bijvoorbeeld Handelswetenschappen of Toegepaste Economische Wetenschappen) en heb je ervaring als controller in een industriële omgeving;
 • Ben je een prettige en pragmatische persoonlijkheid en een stevige sparringpartner voor het MT als het gaat om financieel-economische vraagstukken;
 • Beschik je over uitstekende analytische- en communicatieve vaardigheden (Nederlands, Engels en bij voorkeur Frans);
 • Heb je kennis van de voorkomende aangiften, zoals BTW, vennootschapsbelasting en Intrastat en bij voorkeur ook van de Internationale Finance Reporting Standards (IFRS);
 • Heb je ervaring met business controlling en financial reporting en heb je een coachende stijl van leidinggeven;
 • Heb je affiniteit met ICT, want binnen de groep wordt (nu nog) gewerkt met eigen maatwerk ERP pakketten (HFM, Navision, Cognos en MFG pro);
 • Ben je nieuwsgierig, ondernemend en heb je de persoonlijke ambitie om met onze organisatie mee te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

Ons aanbod

Als Finance manager bij SOLIDUS SOLUTIONS Belgium bieden we jou een uitdagende functie in onze internationale en dynamische productie omgeving, waar jij de ruimte krijgt om de business control naar een hoger niveau te brengen. We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, carrièreperspectieven en mogelijkheden om je als finance professional verder te ontwikkelen. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Finance manager, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 15 september 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Thierry Sneyers (Plant Manager) via e-mail: thierry.sneyers@solidus-solutions.com of met Mark Kwant, Recruiter (tel. 0031 6 28969900).

Oude Pekela Converting (the Netherlands)

HOOFD SALARISADMINISTRATIE

Hoofd Salarisadministratie

Standplaats Oude Pekela

Als we iets belangrijk vinden bij Solidus Solutions, dan is het wel dat de lonen, belastingen en afdrachten correct en op tijd worden overgemaakt! Samen met je team sta jij hier voor in en zorg je dat alle medewerkers op de Nederlandse payroll op de afgesproken data het salaris ontvangen. Ga er maar aan staan in onze jonge, snel groeiende organisatie die is ontstaan door overname van verschillende bedrijven en zich in rap tempo verder aan het professionaliseren is.

Als payroll-specialist zie je dan natuurlijk meteen de uitdagingen die dat met zich mee brengt voor je: een diversiteit aan arbeidsvoorwaarden, interessante pensioen-, verlonings- en belastingvraagstukken en een intensieve samenwerking met interne financiële- en HRM specialisten, accountants en pensioendeskundigen. Jij houdt in deze dynamiek het overzicht, maakt plannen, inspireert, professionaliseert en  coacht het afdelingsteam om er voor te zorgen dat alle uitdagingen steeds in goede banen worden geleid.  Interessant?

Over de functie

Als Hoofd Salarisadministratie ben jij verantwoordelijk voor de  volledige salarisadministratie van onze 6 Nederlandse vestigingen en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als  het pensioenbeheer van  verschillende regelingen, de uitvoering van cao bepalingen, verschillende verlonings- en urenregistratie systemen, de interpretatie van relevante wetgeving, de eindcontrole van de geautomatiseerde CSV bestanden en de aanlevering van alle benodigde payroll informatie ten behoeve van budget- en forecast processen.

Je bent het gezicht van de afdeling en houdt een helikopterview over alle activiteiten, begeleidt in- en externe audits en zorgt voor de eindcontrole van alle activiteiten. In deze brede functie ben je de sparringpartner en het klankbord van de Group HR Director, de CFO, lokale HR Managers en controllers. Of het nu gaat om specialistische vraagstukken op je vakgebied of de optimale inrichting van de ondersteunende administratieve processen en systemen (AFAS en LIEMAR X), wij vertrouwen graag op jouw deskundigheid en expertise.

Onze verwachtingen

 • Je hebt bij voorkeur een hbo opleiding afgerond in de financiële, administratie of bedrijfseconomische richting aangevuld met PDL en/of VPS;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare (leidinggevende) functie op een salarisadministratie of een accountantskantoor;
 • De ideale kandidaat bestaat niet, maar in ieder geval heb je gedegen kennis van de relevante wet- en regelgeving en HR- en salarissystemen. Het is een pre als je ervaring hebt met AFAS;
 • Je bent een stevige en pragmatische persoonlijkheid met overtuiging in aanpak en communicatie (Nederlands en Engels),
 • Verder ben je analytisch, gestructureerd, standvastig en je beschikt over een gezonde dosis organisatiesensitiviteit en humor;
 • Tenslotte wordt je graag uitgedaagd het beste uit jezelf en je team naar boven te halen en samen met hen te bouwen en vorm te geven aan de verdere professionalisering en veranderingsprocessen.

Ons aanbod

Als Hoofd Salarisadministratie  bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden een prima arbeidsvoorwaardenpakket, veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Hoofd Salarisadministratie, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 24 september 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je via email contact opnemen met Jan Roelof Smit, Senior Controller (janroelof.smit@solidus-solutions.com) of bellen  met  Mark Kwant via telefoonnummer 0031 6 28969900.

TRAINEESHIP QUALITY

Traineeship Quality

Solidus Solutions Oude Pekela

Als Trainee bij Solidus Solutions hebben we voor jou als afgestudeerde bachelor een uitdagende startersfunctie in onze snelgroeiende organisatie. Onder begeleiding ga jij aan de slag met interessante (multidisciplinaire) projecten voor onze vestigingen in Noord- en Midden Nederland.

De projecten hebben een gemiddelde doorlooptijd van rond de vier maanden. Dat zorgt ervoor dat je tijdens het traineeship met veel verschillende uitdagingen op het vakgebied te maken krijgt en jezelf snel zult gaan ontwikkelen. Uiteraard bieden we jou daarvoor de juiste handvaten en begeleiden we je graag door middel van trainingen, cursussen en een persoonlijk coaching traject.

Over de functie:

Als Trainee voer je projecten uit die gericht zijn op het optimaliseren van de product- en proceskwaliteit. Samen met je interne opdrachtgever werk je de opdrachtomschrijving uit en stel je een projectplan op dat je zelf ook gaat uitvoeren. Onderwerpen waar wij aan denken zijn bijvoorbeeld gericht op producteigenschappen zoals het optimaliseren van de watervastheid of bijvoorbeeld het analyseren van de kwaliteitsspecificaties van onze toeleveranciers.

Maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat jij zelf kansen en mogelijkheden ziet in de organisatie om projectmatig de kwaliteit van onze processen te verbeteren. Als je dat goed kunt onderbouwen, bieden we je graag de ruimte om daar een project van te maken.  Dat is het ondernemerschap en de persoonlijke drive waarvoor we jou als trainee aan ons willen verbinden.

Jij mag daarbij van ons verwachten dat we je helpen om je projecten zo efficiënt mogelijk in te steken. En we bieden je de mogelijkheid om tijdens het traineeship een Lean Greenbelt traject te volgen. Tegelijk verwachten we van jou dat je zelf het initiatief neemt om kennis op te halen; bijvoorbeeld bij de Quality Engineers en andere specialisten op de verschillende locaties.  En dat je er voor zorgt dat de interne stakeholders van jouw project steeds op de hoogte blijven van je voortgang.  Kortom, een heel veelzijdig traineeship waar jij  jezelf als professional en persoonlijk kunt ontwikkelen.

Onze verwachtingen

 • Je hebt hbo opleiding afgerond in een technische richting of op het gebied van procestechniek (bijvoorbeeld Lifescience & Technology, Werktuigbouwkunde of Chemische Technologie);
 • Je bent nieuwsgierig, enthousiast, ondernemend en ambitieus en hebt de drive om jezelf te ontwikkelen en van ieder project een succes te maken;
 • Tenslotte beheers je de Nederlandse en Engelse taal en ben je niet bang om in het diepe te stappen en samen ons het avontuur aan te gaan!

Ons aanbod

Als Trainee start je jouw loopbaan in een dynamische en internationale organisatie die net als jij ambitieuze plannen heeft. Je gaat gedurende een periode van 18 maanden aan de slag met interessante en uitdagende projecten die je zelf gaat opzetten in overleg met interne opdrachtgevers. Waarbij wij jouw persoonlijke ontwikkeling minstens zo belangrijk vinden als het projectresultaat. En daar investeren we dan ook graag in door je een persoonlijke coach toe te wijzen en je in de gelegenheid te stellen om verschillende opleidingen en trainingen te volgen. Uiteraard bieden we je ook een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Traineeship Quality, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Recruiter, tel. 06 28969900).

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Mark Kwant   via telefoonnummer 0031 6 28969900 of emailadres:  mark.kwant@solidus-solutions.com of met Anton Eissens (Group Quality Manager) via anton.eissens@solidus-solutions.com

Zutphen (the Netherlands)

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST

Commercieel Medewerker Binnendienst   

Zutphen/ afdeling Internal Sales

Als Commercieel Medewerker Binnendienst is het jouw uitdaging om onze ambitieuze verkoopdoelstellingen te helpen realiseren en daarbij steeds de verwachtingen van onze klanten waar te maken. Jij hebt er een neus voor om commerciële mogelijkheden te identificeren en daar voortdurend oplossingen voor te zoeken die van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten.

Over de functie

Het Internal Sales team, dat werkt vanuit onze productielocatie in Zutphen, bestaat uit 4 enthousiaste en gedreven medewerkers. Als Commercieel Medewerker Binnendienst vertrouwen we je een eigen klantenportefeuille toe die je, samen met een van de Sales Managers, zelfstandig onderhoudt en verder uitbouwt. Daarmee lever je een belangrijk aandeel bij het realiseren van de afgesproken verkoopdoelstellingen, het voorraadbeheer en het hanteren van de juiste voorraadniveaus.

Het is jouw rol om het “order to cash proces” zo efficiënt mogelijk te organiseren en alle bijbehorende administratieve handelingen te verzorgen. Je behandelt de binnenkomende orders en offerte aanvragen en bewaakt de tijdige uitvoering daarvan. Waarbij je er natuurlijk voor zorgt dat alle betrokken ten aller tijd geïnformeerd zijn over de voortgang, levertijden en onverwachte situaties. Tenslotte organiseer je namens Solidus de aftersales service.

Onze verwachtingen

Als Commercieel Medewerker Binnendienst

 • Heb je bij voorkeur een mbo/hbo opleiding in een commerciële richting en tenminste drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie in een industriële omgeving;
 • Ben je een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid en wordt je graag uitgedaagd om creatieve oplossingen te vinden voor jouw klanten;
 • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheers je in ieder geval de Engelse- en Duitse taal en is het een pré als je kennis hebt van de Franse en/of Spaanse taal;
 • Kun je goed overweg met de Office applicaties en heb je bij voorkeur ook ervaring met ERP-systemen;
 • Investeren wij ook graag in jouw verdere persoonlijke ontwikkeling en ben je bereid tot het volgen van aanvullende trainingen en opleidingen.

Ons aanbod

Als Commercieel Medewerker Binnendienst geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral ook een prettige werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s en een uitdagende functie waarin je alle ruimte krijgt om je op je vakgebied en in de breedte verder te ontwikkelen.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Commercieel Medewerker Binnendienst locatie Zutphen, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 22 september 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Alice Smeenk (Manager Internal Sales) via emailadres:  alice.smeenk@solidus-solutions.com.

PLANT MANAGER

Plant Manager

Zutphen

Als Plant Manager ben je voorzitter van het lokale Management Team voor onze plant in Zutphen, waar we massiefkartonnen platen produceren en verwerken tot verpakkingen voor onze klanten.  Samen met het team zet je een herkenbaar beleid neer en zorg je er mede voor dat onze ambitieuze doelstellingen worden gerealiseerd. Je vertegenwoordigt de locatie binnen de Solidus Group als lid van het Europese Leadership Team.

Op de locatie Zutphen werken ongeveer 90 medewerkers en wordt een omzet gerealiseerd van ongeveer 35 miljoen euro. Jij bent daarvoor, binnen de kaders van de groepsstrategie, P&L verantwoordelijk en stelt, in overleg met de Group Director Operations, de operationele strategie voor de korte en lange termijn vast.

Over de functie

Als Plant Manager ben je en voel je jezelf verantwoordelijk voor de plant en alles wat daarbij komt kijken. Samen met het lokale Management Team vertaal je de groepsstrategie en -beleidslijnen naar uitdagende en praktische doelstellingen en verbeterpunten voor de plant in Zutphen. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en wordt ook enthousiast als het gaat om thema’s als innovatie en bijvoorbeeld duurzaamheid.

Je stuurt op resultaat en zorgt er voor dat de doelstellingen, bijvoorbeeld op het gebied van Safety, Health & Environment (SHE), productie output, de bedrijfsvoering, financiële doelstellingen, procesbeheersing, personeelsbeleid, kwaliteit (QA) worden gerealiseerd. Als inspirator van het Management Team stuur je zowel op teamontwikkeling als op de ontwikkeling van individuele competenties.

Je hebt een duidelijke visie op “Operational Excellence” en weet die ook op de collega’s over te brengen. Als Plant Manager zorg jij ervoor dat  (geïntegreerde) programma’s  zoals bijvoorbeeld LEAN en World Class Maintenance succesvol worden uitgerold.  Tenslotte ben je er voor verantwoordelijk dat investeringen op het gebied van  kwaliteitsverbetering, kostenreductie of verhogen van de productie capaciteit  het verwachte rendement opleveren.

Onze verwachtingen

 • Heb je een hbo of wo opleiding in een technische of technisch bedrijfskundige richting en minimaal 6 jaar ervaring als Plant Manager in een vergelijkbare (internationale) productieomgeving;
 • Heb je een stevige en pragmatische persoonlijkheid en een sterke communicator (Nederlands en Engels) en heb je een trackrecord als het gaat om procesverbetering (Operational Excellence);
 • Is het een pre als je ervaring hebt opgedaan in de papier-, verpakkings- of bedrukkingsindustrie;
 • Heb je kennis van of ervaring met LEAN-methodieken en Continuous Improvement;
 • Beschik je over natuurlijk overwicht en een gezonde dosis organisatiesensitiviteit;
 • Heb je oog voor de korte en de lange termijn, werk je volgens een herkenbare structuur en boek je ook resultaat;
 • Word je graag uitgedaagd het beste uit jezelf en je team naar boven te halen en spreek je anderen aan op het behalen van resultaten.

Ons aanbod

Als Plant Manager bij SOLIDUS SOLUTIONS geef je je loopbaan een passend vervolg in een dynamische en internationale organisatie met ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van willen maken. We bieden een prima arbeidsvoorwaardenpakket, veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Maar bovenal bieden wij een uitdagende functie in een prettige werkomgeving en een ambitieus en professioneel team waarmee je het verschil kunt maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan en wil jij graag een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact! Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Plant Manager Zutphen, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 5 september 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je via email contact opnemen met Niek Visarius, Group Director Operations (niek.visarius@solidus-solutions.com) of bellen  met  Mark Kwant via telefoonnummer 0031 6 28969900.

Prácticas en SOLIDUS SOLUTIONS

SOLIDUS SOLUTIONS es una compañía de enseñanza acreditada, y ofrece prácticas en todos los sectores de la organización en varios niveles de estudio. A la persona en prácticas se le asigna un tutor de la organización que ayuda, aconseja, informa y, por supuesto, da un impulso importante de crecimiento para su futura carrera.

Una de nuestras pasantes en nuestra planta en Hoogkerk (NL), Emma, hizo un maravilloso vlog para mostrar la vida cotidiana de un aprendiz en SOLIDUS SOLUTIONS. Échale un vistazo a continuación!

¿Está interesado en realizar las prácticas en SOLIDUS SOLUTIONS? No dude en ponerse en contacto con nosotros a través de careers@solidus-solutions.com.

Nuestras sedes

Solicitud

 • Suba su currículum y carta de motivación:
  Suelta archivos aquí o
  Tipos de archivos aceptados: pdf.